Ovo su komplimenti koji će vas učiniti neodoljivim

PR

Pohvalite njenu odjeću, interesujte se za njen posao, nasmijavajte je...

Kao prvo, uputiti kompliment ljepšem spolu nekada se može učiniti kao težak zadatak. Znati sastaviti lijepu rečenicu i upotrijebiti pravu kombinaciju riječi čak i onim najspremnijim nekada može da izgleda teško. Podsjećati nekoga zašto je samo ona posebna osoba za njega ujedno su i dobri maniri i praksa koju treba da sprovodi svaki moderni džentlmen. U nekoliko narednih redova možete se podsjetiti (i naučiti ako niste znali) koji su to komplimenti koje biste trebali poklanjati ljepšem spolu.


„To je odličan džemper“

Priznajemo, ovo može pomalo zauzvučati i jezivo, ali svakako je smion način da joj tako odate kompliment na lijepoj odjeći i lijepom tijelu. Istina, pravi muškarac i džentlmen nikada ne bi trebao povesti razgovor sa ženom o njenom tijelu, osim ako je doktor, ili joj skreće pažnju da se skloni jer prema njoj nevjerovatnom brzinom ide auto. 


„Volim što radiš za NGO“

Nemojte lagati, jer će vas pročitati u sekundi. Ako vam se zaista sviđa njena pasija prema poslu koji obavlja, recite joj to. Zajednički interesi su obično dobar oslonac uspješne veze, te pokazuju da ste dobar sagovornik i da je slušate, a ne da stalno i uvijek govorite o sebi (što je činilo 90 posto muškaraca sa kojima je prije bila u vezi).


Nasmijavajte je 

Ne samo da je smijeh najbolji lijek, već je siguran pogodak, ako imate smisla za humor. Nasmijavajte je i smijite se njenim šalama.


„Kako vrijeme leti?“

Stotinu posto je sigurna stvar da ste nabasali na nešto posebno kada pogledate na sat i skontate da su dva sata provedena sa njom proletila kao da su minute u pitanju. Obavezno joj stavite do znanja činjenicu koju tada shvatite i pokažite joj da uživate u njenom društvu.