Kako imati bolju bradu od svih vaših prijatelja?

PR

Različiti tipovi brada mogu transformisati vaš izgled od čistunca do opasnog tipa u čas posla.

Istina je da vi ne birate bradu, već ona bira vas. I opet, postoje i oni koji je nisu dostojni. Zato je nekim muškarcima puštanje brade jednako lako kao dovođenje vode u Saharu. Ali, čak i da niste jedan od odabranih, neprirodno nadareni u smislu uzgoja brade, opet za vas postoji nekoliko savjeta i tehnika koj se trebate pridržavati. 


S početka, potrebno je malo truda, ali nagrada je i više nego vrijedna uloženog: različiti tipovi brada mogu transformisati vaš izgled od čistunca do opasnog tipa u čas posla. Kako i gdje započeti? Slijedite nekoliko sljedećih koraka i bićete na sigurnom putu da uzgojite najbolju bradu od svih vaših prijatelja.


Zašto puštati bradu?


Brada je ugodno prija uz kožu

Ne trebate biti genije da skontate da grubi potezi brijača na licu nisu dobri za vas i vašu bradu. Stoga, kada se odlučite da pustite bradu, priuštite svojoj koži odmor od žileta.


Brada može maskirati nedostatke

Brada je savršena za skrivanje nedostataka kože vašeg lica, kao što su akne i ožiljci. Štaviše, dobro definisana i lijepo uzgojena brada, u svim vašim mogućim prirodnim bojama i kontrastima, privlači pažnju i na vaše zube.Brada vas može postarati

Uzimajući u razmatranje činjenicu da je rast brade jedan od znakova seksulanog sazrijevanja nije čudo što muškarci kada hoće da izgledaju starije i zrelije odluče da puste bradu.


Brada vas čini privlačnijim

Da li žene vole bradu na muškarcu? Izgleda da da. Istraživnje je pokazalo da na muškarce sa bradom gledaju kao idealne partnere, jače i dominantnije u odnosu na one bez brade. 


Kako uzgajati bradu?


Brijanje sa izbrijavanjem

Kao prvo morate se dosta posvetiti samom brijanju i izbrijavanju; tj. pripremanju terena za uzgoj brade. Trebate voditi računa o mijenjanju britvica, kao i o korištenju tople vode. Sve to dovodi do zdravog i konzistentnog rasta brade i stvara osnovicu za krajnji proizvod, a to je dobro uzgojena brada. Ako pak ne znate trikove, dovoljno vam je da par puta posjetite bricu i “pohvatate fazone“ iz prve ruke.Pospješujte rast brade

Iako veliki dio zavisi od vašeg nivoa testosterona tebaćete da se posvetite i pospješivanju samog rasta kroz kombinacije preparata. I dok ne možete utjecati na genetiku direktno, pomoću vitamina B i C, cinka i željeza, omega-3 ulja i dosta vode možete pospješiti rast.


Izaberite stil brade

Pravi stil brade može dodati na težini vašoj vilici i učiniti vas više muževnijim na profilnoj fotografiji, ali ono o čemu trebate posvesti računa jeste oblik brade. Razne vrste, od ušminkanih, do “drvosječe“, sređenih i razbarušenih, dobro oblikovana brada treba da naglašava vaše lice.Održavanje brade


Precizno trimovanje

Kakav god stil i oblik brade imate ono što trebate imati na umu jeste da je morate održavati. A da biste to postigli koristite mašinice za trimovanje sa raznom kombinacijom češljeva. 


Ne bojte se praznina

Puštanje brade nije uvijek zahvalno za sve, jer neke su grooming bogovi pogledali ispod oka i osigurali im rupe u bradi. Što opet ne mora i ne treba da bude neka prepreka. Nekim muškaricma i tako stoji.