“Halloween“ drugu sedmicu zaredom straši konkurenciju

PR

Top lista pet filmova na američkom i domaćem kino-repertoaru.

Svoj drugi vikend u američkim kinima, ali i na domaćem box officeu, film Halloween drži prvu  poziciju. Na američkom tržištu nastavak kultnog horora Johna Carpentera za dvije sedmice ostvario je zaradu od 126.6 miliona dolara.


Na drugom mjestu suvereno se drži muzička drama A Star Is Born sa Lady Gagom u naslovnoj  ulozi. Film je režirao glumac Bradley Cooper, a za četiri sedmice prikazivanja ostvario je zaradu od 147.8 miliona. Na domaćem tržištu to mjesto je pripalo stripovskom spektaklu Venom u kojem je Tom Hardy nastupio kao titularni antiheroj.


Treću poziciju na sjeverno-američkom tržištu drži Venom sa zaradom od 187.2 miliona, dok je treće mjesto na domaćem box officeu rezervisano za CGI animirani Stoplaći (Smallfoot).


Četvrto i peto mjesto američkog box officea drže filmovi Goosebumps 2 sa zaradom od 38.3 miliona i novi film na reperotaru, akcini triler sa Gerardom Butlerom, Hunter Killer, koji se otvorio sa 6.6 miliona dolara. Dva posljednja mjesta na domaćem box officeu pripala su filmovima Hotel Transilvanija 3 i 22 milje.