Ovo je pitanje koje šef Netflixa postavi kada odlučuje hoće li nekome dati otkaz

getty images

Hastings, jedan od osnivača i predsjednik Uprave Netflixa, ima posebno test kojim odvaja 'posao od osjećaja'.

U devedesetim godinama prošlog stoljeća čovjek po imenu Reed Hastings imao je toliku zakasninu u videoteci da je za taj iznos mogao kupiti više kopija filma koji je unajmio.


“Imao sam veliku kaznu za Apollo 13. Kasnio sam šest sedmica i morao sam videoteci platiti 40 dolara. Zagubio sam kasetu. Bila je to moja krivnja”, prisjetio se. “Nisam to želio reći ženi. Pa sam pomislio hoću li zaista kompromitirati integritet braka zbog zakasnine u videoteci. Kasnije, na putu u teretanu, shvatio sam da oni imaju puno bolji model. Mogli ste platiti 30 ili 40 dolara mjesečno i vježbati koliko ste htjeli – ili nimalo.”


1997. godine Reed Hastings je u Kaliforniji osnovao Netflix koji je prošle godine uprihodio gotovo 12 milijardi dolara i zapošljava preko 5 tisuća ljudi.


Hastings, jedan od osnivača i predsjednik Uprave Netflixa, ima posebno test kojim odvaja 'posao od osjećaja'. Čak ga je iskoristio kako bi otpustio svog bliskog prijatelja, glavnog producenta Neila Hunta koji je u kompaniji proveo zadnjih 18 godina. Taj test je u stvari pitanje koje glasi: "Razmišlja li jedan od članova tima o odlasku u drugu tvrtku, hoće li se menadžer boriti da ga zadrži?"


Ako zaposlenik ne prođe ovo pitanje, osoba se 'nagrađuje' otpremninom i nadomješta radnikom koji će kompaniju učiniti još boljom. Neki menadžeri otkrili su i kako su pod velikim pritiskom da moraju otpuštati ljude jer inače ispadaju previše 'mekani i popustljivi'.