Provedite Halloweeen uz seriju “The Chilling Adventures of Sabrina“

Netflix

Zašto publika hrli u kina kada je na repertoaru neki novi horor film, ili jednostavno zašto volimo gledati horore? Odgovor na ovo pitanje vrlo je jednostavan.

Jedino nam horor filmovi mogu pružiti osjećaj straha i sigurnosti u isto vrijeme. Jer znamo da to što se odigrava na platnu kina ili ekranu televizora je samo tu i da nam se ništa loše ne može desiti, osim da se malo prepadnemo. Što je naposljetku i cilju horor filmova. Uz Noć vještica, popularni Halloween koji se obilježava svakog 31. oktobra, veže se dugogdišnja tradicija „Trick or treating?“, gledaju se horor filmovi i pričaju strašne priče. Za ovogodišnji Halloween sebi možete priuštiti malo TV zabave uz reboot (novo iščitavanje) kultne serije Sabrina the Teenage Witch (Sabrina: Vještica tinejdžerka) sada pod nazivom The Chilling Adventures of Sabrina koju na male ekrane donosi Netflix u saradnji sa TV odjelom filmskog studija Warner Bros. 


Prva sezona je prikladno došla uz Halloween, a za nadati je da će se nastaviti i u budućnosti. Sačinjena od 10 jednosatnih epizoda serija The Chilling Adventures of Sabrina donosi novi pogled na seriju koja je od sredine devedesetih pa do 2003. godine zabavljala TV publiku (sve ukupno sedam sezona). Iako je i ta serija predstavljala remake (nova verzija) TV serije iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Tako se čini da svaka generacija ima svoju vlastitu vješticu Sabrinu. Da stvar bude potpuna, cijeli TV serijal vuče korijenje iz serije popularnih Archie stripova.The Chilling Adventures of Sabrina bliža je originalnom stripu u kojem Sabrina iako još nije napunila 16. godinu zna da koristi svoje vještičije sposobnosti. U prvoj epizodi novog serijala Sabrina Spellman (Kiernan Shipka), četiri dana pred Noć vještica i svoj 16. rođendan, uz pomoć najbliže familije, tetke Zelde (Miranda Otto), tetke Hilde (Lucy Davis) i rođaka Ambrosea (Chance Perdomo), pokušava da odgonetne da li da se treba posvetiti vještičarenju ili živjeti kao polusmrtnik/poluvještica što ona u biti i jeste. Da izabere pravi put za Sabrinu je veoma važno jer od toga zavisi cijela njena budućnost. Ostaviti zauvijek svog šarmantnog momka Harveyja Kinklea (Ross Lynch) i najbolju prijateljicu Roz Walker (Jaz Sincler) Sabrini se čini kao nemoguća misija pogotovo nakon što je dobila i svog totema, velikog crnog mačora kojem je dala ime Salem, a koji će je čuvati od mogućih i budućih napada. Za Halloween Sabrina treba da se probrati u pravu vješticu, upiše ime u Knjigu smrti što će sve rezultirati njenim odlaskom u Vještičiju akademiju i napuštanju “svijeta smrtnika“. 


A da li će Sabrina to i sprovesti u djelo, to ćete saznati ako sebi za Noć vještica priredite The Chilling Adventures of Sabrina maraton od 10 epizoda.