Kako dobro pozirati za fotografiju?

PR

Pripreme, gard, jednostavnost, kamera, lice, tijelo.

U namjeri da bismo vas spriječili da na budućim fotografijama ne izgledate “dosadno“ odabrali  smo nekoliko savjeta eksperata o tome kako da pozirate za fotografiju.


Pripreme za fotografisanje

Ako sutra imate vjenčanje prijatelja ili zakazan event dobra stvar koju trebate praktikovati jeste da se dobro naspavate i odmorite, ne jedete previše, da biste bili svježi i čili.Napravite gard, počešljate kosu, obrijte se i lijepo obucite

Savjet poznatog fotografa Andyja Burnhama se sastoji od četiri dijela: napravite gard, počešljate kosu, obrijte se / sredite bradu i lijepo se obucite.  To sve će vas učiniti reprezentativnim.Ostnite jednostavni

Londonski krojač James Jonathan Turner objašnjava da je noramlno da se držite standardnih jakni i odijela u sivim nijansama, te da ih je dobro upariti sa bijelom košuljom. To također mnogo znači ako se planirate fotografisati u crno-bijeloj tehnici. 


Svjetla, kamera

Iako se čini da je jednostavno postavitit profilnu sliku na facebook ili Instagram, do nje se ipak stiže iz mnogo pokušaja. Studija iz 2012. urađena na Wake Forest Univerzitetu otkrila je koliko žena i muškaraca više voli da se slikaju sa svoje lijeve i desne strane; njih 37, muškaraca i žena, preferira slikanje sa svoje lijeve strane jer je estetski ljepše. Najlakše je probati obje opcije i onda se iz prve uvjeriti koja vam više odgovara.Šta uraditi sa licem?

Da li se nasmijati i li izgledati ozbiljno? Opet sve zavisi od situacije do situacije. Nekada će tražiti od vas da napravite poneku grimasu, sve u cilju bolje fotke. 


Šta uraditi sa tijelom?

Sredili ste lice. Šta sa tijelom? Ono što je bitno jeste da opušteno pristupite fotografisanju. Pazite na položaj ruku i nogu, zauzmite stav.