Ronaldo o Messiju sve najbolje

PR

Mediji često potenciraju rivalstvo Ronalda i Messija i špekulišu o netrpeljivosti dvojice najboljih fudbalera današnjice.

Portugalac Cristiano Ronaldo u svojim vitrinama čuva pet Zlatnih lopti, koliko ima i Argentinac Lionel Messi. Već deceniju otkako ih gledamo na terenu konstantno se u svijetu fudbala provlači pitanje koji je bolji od njih dvojice.


Ronalda jedni obožavaju, drugi ga ne podnose. Smatraju da je neopisivo arogantan, bahat, pa i narcisoidan. To sve mu se i ne može toliko zamjeriti obzirom na postignuća koja je ostvario. Oko Messija baš i nema takvih razmišljanja. 


Mediji česti potenciraju rivalstvo Ronalda i Messija i špekulišu o netrpeljivosti dvojice najboljih fudbalera današnjice. U kakvim su zapravo odnosima vjerovatno nećemo nikada ni saznati, ali barem znamo da Ronaldo iznimno poštuje Messija, što pokazuje i izjava koju je dao za France Football."Koliko igrača može igrati na najvišem nivou deset ili više godina? Možete ih nabrojati na prste jedne ruke, to smo Lionel Messi i ja", kazao je Ronaldo.


U razgovoru Ronaldo se također dotakao i odluke da karijeru nastavi u Juventusu, ne propustivši time priliku da kaže poneku veliku riječ o sebi.


"U mojim godinama niti jedan igrač ne bi otišao u drugi veliki klub za 100 miliona funti. Pretežno nogometaši odlaze u Kinu, Emirate ili Indiju, gdje i završavaju karijere", zaključio je Ronaldo.