Mini Cooper Sport 500 pravo je malo čudo

PR

S vana i iznutra Mini je jednostavno izvanredan.

Znate šta govore o dobrim stvarima? Dolaze u maloj veličini, jarko crvene su boje, 4-brzinski su i maju 1200 konjskih snaga. I nigdje takva minijatura nije bolje uobličena osim u četverotočkašu Mini Cooper Sport 500.


Ovaj Mini Cooper dizajnirao je Sir Alec Issigonis i posljednji je iz edicije klasičnih Mini Coopera koji su sišli sa trake u oktobru 2000. godine. Ostavljen je klasični dizajn, oblik i stil originala iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, uključujući sigurnost i prestiž kasnijih modela. Također dolazi i u Tahiti-plavoj i British Racing-zelenoj, a iznenađujuća Solar-crvena varijanta predstavlja dragulj u kruni Mini Coopera. S vana i iznutra Mini Cooper je jednostavno izvanredan.


Ispod haube, Mini baš i nije auto koje će vam zavrtiti pamet. Najveća brzina od 90 kilometara na sat postiže se do 12 sekundi. Ali, to vama svakako neće predstavljati neki problem. Čak i kada proživljavate najgore jutro u životu, u momentu kada otvorite garažu dočekat će vas vaša ponos i dika, jarko crveni retro automobil, koji će vam automatski izmamiti osmjeh na lice.