Smoothie od pite sa jabukama: Rapsodija okusa za svako nepce

PR

Stara narodna poslovica kaže: „Jedna jabuka na dan , korak dalje od ljekara.“ Šta onda kažete za smoothie od pite sa jabukama?

Jabuke su poznate kao voće koje je puno vlakana i po činjenici da lako otvaraju apetit. Također obiluju i antioksidansima i vitaminima. Razna sitraživanja su pokazale kako jabuke štite od osteoporoze i Alzheimera, a također mogu spriječiti rak na plućima i jetri. U slučaju da niste baš obožavatelj ovog voća, ili ga samo možete svariti u jedinstvenoj varijanti pite od jabuka odnedavno postoji još jedna opcija koja bi vam se mogla svidjeti. 


Naime, očekuje nas duga i hladna zima, dok su topli dani iza nas. A zima je kao stvorena za ispijanje toplih napitaka. Pošto je čaj više standardno piće, za vas imamo imamo rješenje: Apple Pie Smoothie – smoothie od pite sa jabukama. Ovaj kremasti napitak neodoljivo podsjeća na najukusnije pite kakve samo vaša tekta zna pripremiti.Apple Pie Smoothie možete napraviti u nekoliko jednostvnih koraka:


1. Dodajte banane, jabuke, zelje i bademovo mlijeko u blender

2. Ako je potrebno, dodajte i bademov maslac ili dodatno bademovo mlijeko

3. Ulijte ih u svoju omiljenu posudu

4. U međuvremenu, u loncu na maloj toplini, kombinirajte kokosovo ulje i javorov sirup dok se ne rastopi. Otprilike jednu minutu.

5. Umutite ih u bademov maslac dok ne postane potpuno glatko

6. Dodajte morsku sol i vaniliju za kušati 

7. Dodajte preljeve u svoju smoothie posudu i posipajte toplu karamelu kašičicom

8. Uživajte