“Bohemian Rhapsody“ rasturio box office

getty images

Top lista pet filmova na američkom kino-repertoaru.

Biografski film Bohemian Rhapsody o jednom od najvećih rock pjevača Freddieju Mercuryju i bendu Queen bukvalno je rasturio ovosedmični box office. Otvorivši se sa 50 miliona dolara zsluženo je zasjeo na prvo mjesto američkog box officea. Muzičku ikonu Freddieja Mercuryja portretira američki glumac egipatskog porijekla Rami Malek koji nevjerovatno sliči pjevaču, ali ne samo da je reditelj Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men) pronašao odgovarajućeg glumca da utjelovi pjevača, već je i ostatak glumaca koji portretiraju članove benda Queen Bryana Maya (Gwilym Lee), Rogera Taylora (Ben Hardy) i Johna Deacona (Joe Mazzello) savršeno urađen. 


Na drugom mjestu našao se Disneyjev obiteljski fantazijski spektakl Orašar i četiri kraljevstva (The Nutcracker and the Four Realms) u kojem glavne uloge igraju Keira Knightley, Morgan Freeman, Mackenzie Foy i Eugenio Derbez, a koj se otvorio sa 20 miliona.


Treću poziciju zauzela je komedija Tylera Perryja Nobody's Fool koja je startala sa 14 miliona.


Da se još drži među prvih pet, i to na četvrtom mjestu na box officeu malo je teško povjerovati, ali sve je moguće kada je u pitanju muzička drama A Star Is Born kao rediteljski prvijenac glumca Bradleya Coopera sa Lady Gagom u naslovnoj ulozi, sa zarađenih 165.6 miliona dolara sakupljenih u pet sedmica prikazivanja.


Peto mjesto je pripalo nastavku kultnog horora Johna Carpentera Halloween koji je prošle dvije sedmice bio na prvoj poziciji, a do sada je zaradio 150.4 miliona dolara.