Kako napraviti frizuru poput Bradleyja Coopera iz filma “A Star Is Born”

PR

Kosa Bradleyja Coopera doživjela je mnogo varijacija.

U filmu A Star Is Born, Bradley Cooper dodao je još jedan klasični izgled u svoj portfolio: duga i zalizana kosa. Namjerno je razbarušena, a ako vi žellite takvu kosu, ovakav stil bi ljudima govorio da ste introspektivni i možda malo poetični.


Davno  su prošla vremena kada smo vam govorili da stalno trebate izgledati sjajno. Ponekad, kosa bi trebala odgovarati vašoj osobenosti, a slučaj Cooperovog lika iz filma A Star Is Born, Jacksona Mainea je upravo takav. Neopterećen i ležeran. Ako ste sami spremni da duži vremenski period posvetite oblikovanju ovog stila, u narednih nekoliko redova pročitajte kako to učiniti najbolje. Koju vrstu kose zahtijeva

Kao prvo, recimo očigledno: trebate puštati kosu dugo za ovaj stil. Najmanje šest do devet mjeseci. Još neke pojedinosti s kojima se Cooper snašao: Njegova kosa nije pretjerano ravna, a ne previše kovrčava i malo je valovita. Također trebate imati i pun volumen.


Što učiniti dok raste

Trebate posjećivati stilistu svakih osam sedmica kako biste održavali i “usmjeravali“ stil. Moglo bi se činiti kontraproduktivnim da tokom puštanja nekoliko puta i ošišate kosu, ali to je sve u ciilju postizanja stila.


Kako se brinuti za ovu vrstu frizure

Najvažnije pravilo kada imate dugu kosu: Nemojte je prečesto prati, dva puta sedmično najviše.


Kako stilizovati ovu kosu

Nemojte koristiti fen za kosu. Instiktivno, to vam se  čini kao pravi potez, samo kako bi se ubrzao proces. Umjesto toga, jednostavno nanesite nešto lagano, poput “slanog spreja“ ili kreme.