WhatsApp uvodi velike promjene

getty images

Omiljena aplikacija za dopisivanje, WhatsApp, planira uskoro svojim korisnicima prikazivati oglase u Statusima, WhatsAppovoj verziji Instagram Storyja.

Potvrdio je to i izvršni predsjednik WhatsAppa Chris Daniels .


"Stavljat ćemo oglase u Statuse. Ovo će biti način monetizacije za kompaniju kao i prilika kompanijama da dopru do naših korisnika", izjavio je. Promjena je trenutno u planu, no još uvijek se ne zna kad bi trebala biti uvedena.


WhatsApp ima oko milijardu i pol korisnika, a već i ranije se šuškalo da ta platforma neće još dugo biti "ad free", no sad je to prvi put i potvrđeno.


U slučaju da WhatsApp koristite od njegovih ranijih dana, vjerojatno se sjećate da se korištenje aplikacije u jednom trenutku naplaćivalo jedan dolar. To je kompaniji bio jedan od važnijih izvora prihoda, prije nego što ih je preuzeo Facebook.


Nakon preuzimanja, Facebook je odlučio da će WhatsApp biti potpuno besplatna aplikacija, čime joj je broj korisnika rapidno povećan. Nakon povećanja broja korisnika, Facebook je istraživao koji bi bio najbolji način monetizacije tog broja korisnika.