Šest najboljih piva za jesen

PR

Ono što bi moglo poslužiti kao olakšica u jesenje dane jeste da za ovakve vremenske prilike postoje određene vrste piva.

Vrijeme je da se suočimo sa činjenicom da je ljeto davno prošlo. Nastupila je jesen i hladnoća se polako uvukla u naše kosti. Lišće opada i mijenja boju, te je vrijeme da iz ormara izvadite vaše džempere kako biste se pripremili na malo hladnije vrijeme. Ali, ono što bi moglo poslužiti kao olakšica jeste da za ovakve situacije postoje određene vrste piva. Stoga, u narednih nekoliko redova, pročitajte kojih je to šest piva najbolje u ovo doba godine.Bière de Garde

Ova tipa dolazi iz Francuske destilarije i posjeduje odličan rustično-zemljani-skladišteni kvalitet, napominju stručnjaci. 


Belgian Dubbel

Ova piva imaju nevjerovatan okus voća i karamele. Uz puni okus možda i nije jako poput ostalih belgijskih piva, ali svakako ga vrijedi probati.


Dunkelweizen

Kako je Hefeweizen odgovarajuće pivo za ljeto, tako je i Dunkelweizen savršeno pivo za jesen. Tamno pivo koje nudi luckasti karamelizirano-obojeni malt, nijanse voća banana i jabuke uz cimetom začinjenu aromu.Oktoberfest Märzen

Ovo je svjetlija vrsta piva koja ima čudesno karameliziran i začinjen okus tako da vas uvijek podsjeti na jesen.


Guinness

Irski favorit Guinness jednostvano je ukusan. Posjeduje dušu i ima bogatstvo malta i krema koje će vas ugrijati u hladnim jesenjim noćima.


Duchesse de Bourgogne

Još jedno belgijsko pivo Duchesse de Bourgogne može proći u prvih šest. Vatreno crveno pivo posjeduje veliku kompleksnost, poput crvenog vina ili viskija, sa daškom vanile i hrastovine.