Kako ćete znati da je ona prava?

PR

Najbolji način da održite sretan i vjeran brak jeste da oženite pravu osobu. Ali, kako ćete znati da ste našli pravu ženu sa kojom možete da se skrasite?

Kada dođe vrijeme za ženidbu, momci se obično predomišljaju iz dva razloga, a neki momci su baš-baš izbirljivi. U glavi imaju razrađenu listu karakteristika savršene žene: zgodna, ali ne previše, pametna, ali ne štreberski tip, mršava i dobar kuhar, itd. itd. Nažalost, niti jedna prava žena se ne može mjeriti sa tim fantazijama i ovakvi momci ostanu zauvijek sami. Druga tipa momaka promatra propale brakove ostalih, pogotovo svojih roditelja i ne žele se oženiti iz straha da ne izaberu pogrešnu ženu.


Pronaći pravu ženu za sebe ne bi trebala biti astro-fizika. U nekolko sljedećih redova pronaći  ćete prave smjernice koje vas mogu odvesti ka savršenoj partnerici:1. Veza između vas dvoje od samog početka ide glatko. Najbolje veze su one koje od početka do kraja idu svojim prirodnim tokom. Par se upozna, slažu se, počnu izlaziti zajedno i onda se vjenčaju. To su veze u kojim nikada nije došlo do neke veće svađe, a kamoli raskida. Parovi često znaju da raskidaju i mire se, svađaju bezbroj puta. Ne govorim da muškarci u takvim vezama nikad ne završe pred oltarom, ali nestalnost i ne/prihvatanje u vezi pojedinačno može svakoga odvratiti od daljih zajedničkih planova.


2. Ona se slaže sa vašom porodicom i prijateljima. Sada, postoje izuzeci od pravila: Vaša djevojka se nekad baš i ne može slagati sa vašim prijateljima ili porodicom jer imaju razičite ličnosti. Ali,u biti možete smatrati da je „crvena zastavica“ visoko dignuta ako je takav slučaj. Razmislite malo: mama i tata su vas odgojili i napravili ono što jeste, a izabrali ste prijatelje bazirano na zajedničkim ineteresima i vrijednostima. Ako se njoj ne sviđaju vaši prijatelji, a oni baš i ne simpatišu nju, to znači da vi ne uviđate nešto važno vezano za vašu djevojku, dok vaši prijatelji to vide. Kada ste zaljubljeni, često ne možete da vidite jasno i rasuđujete pravo. Vaši voljeni iz druge perspektive promatraju vašu vezu, što ne mora značiti da trebate raskinuti sa djevojkom ako se ona njima ne sviđa. Ako ste sigurni da vam veza funkcioniše nastavite sa samopuzdanjem, ali zapamtite da je mudro ponekad tražiti i iskreni savjet od porodice i priajtelja.3. Ne postoji ništa važno što biste htjeli promijenti na njoj. Uvijek će postojati neke razmirice i sukobi u vezi. Ali, ako postoji nešto istinski važno o vašoj djevojci što želite promijeniti, ne znači dobro. U početnoj fazi veze kad je vaš mozak preplavljen ljubavnim emocijama, možete preći preko nekih mana, a mogu vam se učiniti i slatkim. Nakon određenog vremena, nekoliko godina, kada ljubavni zanos više nije toliki uvidjet ćete da vam ta mana kod djevojke baš-baš smeta. Zapamtite, ljudi se rijetko mijenjaju, a ulazak u brak sa takvom jednom osobom baš i nije neka opcija. Ako je to nešto za što u dubini duše znate da vam smeta kod djevojke i ne možete živjeti sa tim, vrijeme je nastavite dalje i prestanete gubiti vrijeme.


4. Ona je vaš najbolji prijatelj. Fizička privlačnost i zajednička hemija su krucijalne za svaku vezu. Ali, temelj svake dobre veze je u biti dobro pijateljstvo. Četrdeset godina u budućnost u braku oboje ćete biti stari i naborani, slabog libida, a ono što će vam očuvati brak upravo je istinsko prijateljstvo sa vašom boljom polovinom. Zbog toga, ako vam se učini da vam je djevojka najbolji prijatelj na svijetu velike su šanse da ćete sa njom uploviti u bračnu luku.5. Pomisao o braku vas ne plaši uopšte. Dok je slika čovjeka koji cupka u cipelama i ima nedoumice noć pred vjenčanje savršena za TV seriju ili neki film, u realnosti, kada trebate da oženite onu pravu takvo nešto vam se neće desiti. Ipak, ako se iz sedmice u sedmicu razmišljate i promišljate šta trebate uraditi, i da li ste donijeli pravu odluku onda vjerovatno niste spremni. Nemojte pogrešno shvatiti, ako ste nervozni to ipak ne mora da znači da ne treba da se oženite. 


Brak se ne sastoji u tome da li ste našli osobu sa kojom možete da živite, već osobu bez koje ne možete da živite.