Kako usavršiti vaše znanje pripremanja paste?

GQ

Postoji mnogo teorija kako najbolje pripremiti pastu sa paradajz sosom .

Dvije su konstante: kupujte najbolji konzervirani paradajz i dobro ga iskuhajte. Magija zvana dobar paradajz sos ne dobija se tako brzo. U narednih nekoliko redova možete pronaći smjernice kako usavršiti vaše znanje pripremanja paste. Ne zaboravite, praksa čini profesinalca.


Mast

Kao prvo, trebaće vam masti. A najbolje je koristiti maslinovo ulje ili čak puter. Pravite pravu večeru, te stoga nemojte škrtariti.


Povrće

Pored paradajza možete koristiti crveni i bijeli luk, a nekada možete dodati i malo mrkve u miks, ali tu već upadate u drugu teritoriju – spaghetti balognese. Ovdje već morati donijeti odluku: povrće možete isjeckati na male komade da začinite sos ili ostaviti u velikim komadima. Sve ja do vas. 


Vino (je opcija)

Crveno izgleda kao prava opcija , ali vjerujte nam da želite bijelo. Suho bijelo, da budemo precizniji. Nakon što je povrće kuhano, dodajte malo bijelog vina. Možete dodati i puno. Kuhajte tako povrće sa vinom, dok skoro ne ispari.


Paradajz 

Kao što smo rekli na početku trebaće vam par konzervi paradajza za odličan sos. Da biste dobili dobar sos moraćete kuhati sa ostalim povrćem dodajući vino. I ne zaboravite da dodate malčice soli, tek toliko da začinite. 


Začini i trave

Timijan ili ruzmarin, dodajte sa paradajzom, ali nemojte previše začiniti.


Spremni za kuhanje

Idealno vrijeme kuhanja je oko četiri sata tokom kojih će vam cijela kuća lijepo mirisati.