Emina Husedžinović-Ibrahimović otvorila 41. Nivea Fashion Week

PR

Emina Husedžinović-Ibrahimović, kreatorica, dizajnerica i stilistica odavno je prepoznatljivo ime modne scene u BiH, ali i u regionu.

U okviru 41. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo, sinoć je u hotelu “Hills” održana modna revije ove dizajnerice. Žena koja živi od mode i za modu, završila je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Projektiranje i dizajn tekstila i odjeće, a diplomirala na aspektima “Kaputi i haljine u visokoj modi.” Nostrifikaciju diplome dobila je na Univerzitetu u Manchesteru, a 2011. na istom Fakultetu u Zagrebu zvanje magistre. Tokom 20 godina rada bavila se kostimografijom, radila mnoge modne revije, pratila izbore ljepote, učestvovala na modnim takmičenjima odakle se vraćala sa nagradama…


Oduševljena publika sinoć je imala priliku vidjeti 41 kreaciju iz dvije modne kolekcije „”Secesija2″ i “Kosmos”.


“Secesija2” je romantična, lepršava, razigrana, urađena u čipki i pastelnim tonovima. Namjenjena je majkama i kćerkama, dok je “Kosmos” tamniji i agresivniji. Kroz kolekciju „Kosmos“ se provlači modifikacija fraka i muškog kostima u svrsi ženskog, a inspirisana je mističnošću i neograničenošću kosmosa.  Emina je i ovaj put surađivala s umjetnikom Omarom Krasnićem, koji je kujundžijskom tehnikom u kolekciju utkao i elemente metala.


Emina će svoju dvadesetu godišnjicu rada obilježiti revijom 23. novembra u hotelu “Bristol” .