Focaccia – tako jednostavna, a tako ukusna

PR

Za manje od deset minuta možete napravite nevjerojatno laku focacciu.

Jedna od omiljenih vrsta hljeba u posljednje vrijeme svakako je focaccia. Njeno maslinovo ulje uz hrskavu vanjštinu i mekanu unutrašnjost čini je savršenom pratnjom za večeru, bilo da se radi o čorbi, ražnjićima ili nečem trećem. Čak i ako je prerežete na pola i koristite u obliku najobičnijeg sendviča, sigurno neće pogriješiti. Naš focaccia hljeb recept je vrlo jednostavan za napraviti, te vam ne treba nikakva posebna oprema da je napravite.


Za manje od deset minuta možete napravite nevjerojatno laku focacciu. Ovaj zabavan i svestrani hljeb unijet će dašak Italije u vaše domove, a toliko ga je lako napraviti da tek što uzmete ruzmarin i morsku so, skoro da ste gotovi. Koristite dobro maslinovo ulje

Tajna najbolje focaccie krije se u maslinovom ulju. Ne morate trošiti mnogo novca, samo upotrijebite maslinovo ulje koje volite. Imate li ekstra djevičansko maslinovo ulje u vašoj kuhinji, pola posla već ste napravili. 


Dodajte okus s različitim začinima

Jedna od najboljih stvari u ovom receptu je ta da je potpuno svestrana. U ovom slučaju volimo dodati maslinovo ulje u kombinaciju s biljem i bijelim lukom. Također, možete koristiti kombinaciju timijana i ruzmarina, ali i bilo koju drugu biljku koju volite - svježe ili sušeno.


Stavite tijesto u pećnicu i poslužite u kojem god obliku želite

Pečenu focacciu možete pripremiti i u obliku pizze. Jednom kada je pečen, popunite hljeb sa svojim omiljenim sirom, peperonima ili paradajzom i pecite dok se ne počne pjenušati i tu ste već gotovi.