Instagram wanderlust

Rachel Barkman

Svijet je knjiga, i oni koji ne putuju pročitaju samo jednu stranicu.

Danas, kada nam je sve dostupno u samo dva klika, veoma je lako naći inspiraciju za putovanje. Naši telefoni nas svakodnevno vode u nove dijelove svijeta, ali nas također podsjećaju da trenutno nismo tamo. Ako još niste spremni da se zatvorite u vaše stanove i uživate u zimi ali samo iz toplog doma, ona neki od ovih Instagram profila mogu da vam pruže dovoljnu dozu inspiracije da ustanete sa kauča. Povesti ćemo vas u avanturu oko svijeta, ali također pokazati ljepote Bosne i Hercegovine kroz profile travel bloggera. 


@bez_danBosanskohercegovački fotograf, Sead Šašivarević, svoju ljubav prema prirodi i pejzažu prenosi kroz svoje fotografije i sve nas ostavlja bez daha. Ne morate ići u Toskanu da biste uživali u prelijepim zelenim krajolicima, uđite na njegov profil i uvjerite se da takve ljepote postoje i u Bosni i Hercegovini.


@mmerimab i @haseshwMladi bosanskohercegovački par koji svoje slobodno vrijeme provodi posjećujući naše prelijepe planine i jezera. Njihovi instagram profili vas pozivaju da im se pridružite i otkrijete čari planinskih vrhova sa vama dragom osobom.


@rachelbarkmanRachel Barkman je kanadska fotografkinja čija je specijalizacija fotografisanje vjenčanja, zaruka, komercijalnih fotografija i pejzaža. Kroz svoje fotografije ona vas vodi na prelijepe planine, parkove prirode i jezera. Nećete ostati ravnodušni gledajući ta prelijepa mjesta u Kanadi, ali i šire.


@alexstrohlAlex Strohl je francuski fotograf čiji radovi postavljaju tanku liniju između života i posla. Svojim fotografijama priča priče na način na koji do sada nisu ispričane. Također, Alex je poznat po svojim putovanjima na najudaljenija mjesta na svijetu čije ljepote nismo mogli ni zamisliti.


@gypsea_lust i @doyoutravelJoš jedan instagram par čijim lokacijama možemo zavidjeti i samo ih opisati sa #relationshipgoals. Neke od lokacija koje su skupa posjeitli su: Safari u Africi, Bora Bora, Alpe, Dubaji, Rio, ...Nakon što ste pregledali sve ove prelijepe fotografije, ostaje vam samo da sjednete u auto ili rezervišete avionsku kartu i krenete.