Kako nositi dugi kaput

Predlažemo vam načine kako najbolje kombinirati duge kapute.

Odjeća za muškarce, razvija se na znatno bolji način nego odjeća za žene. Smatra se da je to zato što se muški trendovi čuvaju istih odjevnih predmeta već godinama, sa promjenom u stilovima. Najbolji primjer ovoga je dugi kaput.


Postojalo je vrijeme kada je dugi kaput bio više od odjevnog predmeta, predstavljao je vaše namjere. Autor knjige Gentleman, koja se smatra Biblijom stila za muškarce, Bernhard Roetzel kaže:  


"Površinski, glavna funkcija dugog kaputa je da zaštiti svog nosioca od hladnoće, vjetra, prašine i kiše. Ali također, on pokazuje da je on na putu negdje. Oblačenjem svog kaputa, muškarac ukazuje na to da ima namjeru napuštanja, dok skidanjem kaputa ukazuje na to da je stigao"


Danas, dugi kaput predstavlja vaš zaštitni ogrtač da stignete na vašu destinaciju u elementu, bez obzira na vremenske uslove.

U posljednje vrijeme, svijet muške mode je bio prepun bomber jakni, ali dugi kaput vraća svoju staru slavu za sezonu jesen/zima 2018/¸19 .


Kako ga nositi?


Jedan od klasičnih izgleda je kombiniranje rolke sa dugim kaputom, koja vas ne smao grije, već vam daje i određenu dozu elegancije.Ako radite uredski posao koji zahtjeva odijelo na dnevnoj bazi,vaš look možete upotpuniti kaputom sa printom ili klasičnim jednobojnim kaputom. Naravno, zima ne bi bila zima bez džempera koji će vas grijati.