Kako se prikladno obući za let?

Pexels.com

Bez obzira da li letite samo sat vremena ili ipak idete na drugu stranu svijeta, bitno je kako izgledate.

Približava se Božić i Nova godina, vrijeme koje ako ne provodimo uz porodicu rado provedemo na nekoj udaljenoj destinaciji. Putovati je zabavno, iako se nekad osjećamo klaustrofobično ako nemamo dovoljno prostora u avionu. Ono na šta možemo uticati jeste da ne izgledamo loše prilikom tog leta. Svi težimo udobnosti, što ne znači nužno trenerka i naudobnije dukserica koju posjedujemo. 

Dajemo vam nekoliko savjeta kako da se prikladno obućete bez obzira da li letite na neku bližu destinaciju ili ste se pak odlučili da putujete na drugi kraj svijeta.


KRATKI LET

To što vam je let kratak ne znači da se možete izvući sa bilo kakvim izgledom. Glavni cilj sa ovim outfitom jeste da se ne morate presvlačiti nakon što izađete iz aviona. Ovako imate više vremena koje možete provoditi na planiram aktivnostima bez gubljenja vremena tražeći novi outfit. 

Klasični komadi su ovdje najbolja opcija. Obična bijela majica ili dzemper u kombinaciji sa klasičnim jeans pantalonama su super opcija. Na ovo dodajte još samo sako i imate dobitnu kombinaciju.DUŽI LET

Smatramo da ne postoji osoba na svijetu koja uživa u dugim letovima. U ovom slučaju malo više pažnje treba obratiti na udobnost s obzirom da ćete sjediti u avionu nekoliko sati. 

Slično kao kod kratkih letova, najvažnije se bazirati na klasične komade. Ono što klasiku čini posebnom jeste što je možete ukombinovati sa većinom odjevnih predmeta i super će izgleda. Također, ako uništite neki kasični komad odjeće neće vam biti žao. Za duge letove vam preporučujemo patike u kojima nećete imati problema trčati kroz aerodrom.