Sport Life uz takmičenje predstavio Adidas NEMEZIZ kolekciju

SNL

U četvrtak, 24. avgusta u Sport Life radnji u Sarajevo City Centru organizovano je takmičenje za članove škola fudbala sa teritorije grada Sarajevo. Tom prilikom je predstavljena nova adidas Nemeziz fudbalska kolekcija.

Na takmičenju su učestvovati prestavnici tri škole fudbala sa teritorije Sarajeva – Young  Boys Sarajevo, FK Olimp Pale i FK Slavija Lukavica. Takmičari uzrasta do 16 godina su imati priliku da pokažu svoje vještine kao što su brzina, preciznost, snalažljivost ali i da se bore za sebe i svoj tim. Prva tri mjesta su osvojila vrijedne nagrade (kopačke, loptu, sportsku torbu i štucne) a svi učesnici su dobili posebno dizajnirane Nemeziz markere i Nemeziz torbice za kopačke. adidas Football predstavio je NEMEZIZ kopačke u novim bojama kao najnoviju inovaciju kopački. 

Dizajnirane da poboljšaju performanse i najokretnijih igrača, NEMEZIZ kopačke su inspirisane trakama koje treba da pruže sigurnost, stabilnost i prilagodljivost. Ove jedinstvene karakteristike kopačke vidljive su kroz AGILITYBANDAGE, koje karakteriše revolucionarna TORSIONTAPES tehnologija koja stabilizuje stopalo i obezbjeđuje savršeno prianjanje. Dvostruka kragna drži zglob na mjestu zahvaljujući čemu su moguće eksplozivne promjene pravca. Ocean Storm NEMEZIZ kolekcija je dostupna u Sport Life maloprodajnim radnjama na teritoriji Sarajeva.