„Rock Abeceda“ – knjiga koja uči djecu o muzičkim legendama

Andrew Morgan

Naučite djecu ko su muzičke legende dok ih učite abecedu.

Kada dođe vrijeme da djeca uče abecedu, roditelji se odluče na klasične slikovnice sa životinjama ili objektima koje dijete svakodnevno viđa. Zašto ne biste djecu učili o muzičkim legendama dok uče abecedu? Na ovaj način djeca mogu povezati slovo sa muzičarom, i u isto vrijeme edukovati se o muzici. 


„The Rock Alphabet“ je napisao Andrew Morgan, kreativni direktor koji svoje slobodno vrijeme posvećuje projektima do kojih mu je stalo i nada se da će izmamiti osmijeh na ljudska lica. Morgan kaže da je ova knjiga zanimljiv način da novu generaciju naučimo o legendama koje su obilježile muzički svijet. Da bi svako muzičar najbolje predstavio svoje slovo, Morgan ih ilustruje tako da budu u obliku tog slova. Tako, David Bowie drži mikrofon iznad svog lica, da bi postao slovo D; dok Jimi Hendrix drži svoju ljubičastu gitaru da prezentuje slovo J. 


Ovo je drugo izdanje abecede koje je Morgan izdao. Prvo je bila „Rap ABC“ u kojoj je na isti način kroz abecedu predstavio muzičare iz rap svijeta. 


Određeni dio zarade, Morgan donira muzičkim programima za mlade kako muzika nikad ne bi umrla. 


"The Rock Alphabet"

Pored knjige, na njegovom website-u dostupne su majice, kačketi i posteri sa motivima Rock abecede.Andrew Morgan | Instagram | Website