Top pet neobičnih restorana

Getty Images

Od pomorskog do nindža restorana, predstavljamo vam najneobičnije svjetske restorane.

Širom svijeta postoje restorani koji vas ostavljaju bez teksta svojim ambijentom. Mnogi restorani se razlikuju svojom arhitekturom, dizajnom, i tematikom, čime ih ljudi još više vole. Danas vam predstavljamo najneobičnije restorane širom svijeta. 


ITHAA POMORSKI RESOTORAN, Maldivi


Ovaj neobični restoran se nalazi pet metara ispod nivoa mora. Izgrađen je od stakla tako da gosti mogu promatrati sve morske životinje koje plivaju dok uživaju u svom obroku. Ithaa je veoma mali restoran i kapacitet mu je 14 osoba. 

VERTIGO RESTORAN I MOON BAR, Bangkok


Vertigo se nalazi na samom vrhu nebodera koji pripada Banyan Tree hotelu. Radi svog neobičnog oblika, daje vam osjećaj da plutate u zraku iznad grada.


GROTTA PALAZZESE, Polignano a Mare, Italy


Malo ribarsko mjesto na jugu Italije je veoma zanimljivo mjesto za posjetiti. Ovaj restoran je smješten  u špilji pored obale  i jedan je od najpopularnijih restorana u ovom dijelu Italije. Zanimljivo je da je ova špilja bila mjesto održavanja raznih događaja jos od 1700. Godine.


BIRD'S NEST RESTORAN, Soneva Kiri Eco Resort, Thailand


Ova ptičija gnijezda su smještena u krošnjama drveća, skoro 5 metara iznad tla.  Svako gnijezdo je predviđeno za jedan sto, tako da ćete imati svoju privatnost dok uživate u nevjerovatnom pogledu. Ne samo da je restoran neobičan, već i sam način na koji dobivate hranu. Konobari koriste zip line da vam isporuče hranu i piće.
NINJA RESTORAN, New York, SAD


Interijer ovog restorana je dizajniran da podsjeća na japanska sela iz 15. Vijeka. Osoblje restirana nosi tradicionalne nindža outfite i izvode razne trikove dok vam donose hranu i piće.