Ovo je najveća želja LeBron Jamesa

getty images

Teško je pobrojiti sve rekorde koje je LeBron James ostvario igrajući košarku u NBA ligi, a teško je zamisliti i koje će sve još porušiti i staviti u svoje vlasništvo bude li uspio u naumu da najjačoj košarkaškoj ligi svijeta dočeka svog najstarijeg sina.

LeBron James Jr. rođen je 2004. godine te bi u NBA ligi, ne dođe li do promjene pravila, mogao nastupiti za pet do šest godine. Želju da s njim dijeli parket jedan od najboljih košarkaša svih vremena već je ranije otkrio, a da od nje nije odustao vidi se iz odgovora u objavljenom razgovoru u kojem na upit koliko se još vidi na košarkaškim terenim James kaže: “Volio bih dijeliti teren sa svojim sinom. On je sad u osmom razredu. Nastavi li ići mojim putem mogao bi stići u NBA ligu za pet ili šest godina. Bio bi to nevjerojatan trenutak ne samo za mene, nego za cijelu obitelj, za sve. Vidjet ćemo.


LeBron James je rođen 30. prosinca 1984. godine što bi trebalo značiti da bi među košarkaškom elitom trebao nastupati i kao 40-godišnjak želi li dočekati sina u ligi. Jasno, sin bi, pak, trebao dokazati da mu je mjesto ondje. Iako mu zasad dobro ide, daleko je to od realizacije plana…


Inače, James je u ovom trenutku peti najbolji strijelac NBA lige u njenoj povijesti s više od 31,500 ubačenih koševa. Prošlu sezonu odigrao je sve utakmice osnovnog dijela (82) s prosjekom od 27,5 poena. Nastavi li igrati ovim tempom u roku kojeg si je zadao mogao bi zauzeti prvo mjesto liste strijelaca kojeg drži Kareem Abdul-Jabbar koji se kroz 20 godina igranja zaustavio na 38,382 postignuta koša.