Da li ste spremni za nastavak serije Sluškinjine priče?

getty images

Izdavačka kuća Penguin potvrdila je dugoočekivanu vijest o novoj knjizi Margaret Atwood.

Iako nas jeza još uvijek prolazi od knjige i serije u kojoj su žene u distopijskom društvu potlačene do razmjera od kojih se diže želudac, spisateljica Margaret Atwood odlučila je nastaviti priču o Offred. Izdavačka kuća Penguin jučer je potvrdila da će nastavak knjige Sluškinjina priča stići u rujnu iduće godine.


“Dragi čitatelji, sve što ste me ikad pitali o Gileadu i njegovim unutarnjim operacijama je inspiracija za ovu knjigu. Ostatak inspiracije dolazi iz svijeta u kojem živimo,” otkrila je Atwood u priopćenju za medije i, iskreno, malo nas je uplašila.


Radnja knjige naslovljene Svjedočanstva smještena je 15 godina nakon posljednje Offredine scene u Sluškinjinoj priči, a pričaju je tri ženska lika. Prva knjiga datira još iz 1985. i prodana je u osam milijuna primjeraka samo na engleskom jeziku.


Sigurne smo da će se i drugi primjerak prodati u velikom broju, no moramo priznati da nas pomalo plaši što će Atwood ovaj put osmisliti. Radnja prve knjige i serije poprilično je zastrašujuća zbog jednostavne pomisli da bi se takav scenarij doista mogao odviti. No, nećemo donositi zaključke prije vremena. Jedva čekamo knjigu.