Domaće zvijezde Instagrama

Getty Images

Pogledajte koje bosanskohercegovačke ličnosti imaju najviše pratilaca.

Trenutno na listi Instagram profila sa najviše pratilaca na prvom mjestu se nalazi Instagram profil ove aplikacije/kompanije,  a zatim Christiano Ronaldo i Selena Gomez. Na trećem mjestu nalazi se Ariana Grande, a nakon nje kultni Dwayne Johnson poznatiji kao The Rock. 


U Bosni i Hercegovini osobe koje imaju najviše pratilaca na Instagramu su sportisti. Ne čudi nas da su se na prva dva mjesta našli upravo Miralem Pjanić i Edin Džeko. Kao pozate ličnosti, svoje živote predstavljau u najboljem svjetlu putem socijalnih mreža. S obzirom da se u Bosni i Hercegovini Twitter nije stekao ogromnu popularnost, Instagram je platforma preko koje oni komuniciraju sa svojim fanovima.


Sa svojih 3,1 milion pratiteljam Miralem Pjanić je ubjedljivo na prvom mjestu. On na svoj Instagram profil najčešće objavljuje fotografije sa utakmica i treninga, ali se mogu naći i fotografije sa prijateljima i sinom.


Nakon Miralema dolazi Edin Džeko sa 1,3 miliona pratitelja. Kao i njegov kolega, veći broj fotografija je sa treninga ili utakmica. Također, Edin voli objavljivati fotografije sa svojom ženom i djecom, kao i sa putovanja. 

Nakon ova dva nogometaša, na trećem mjestu se nalazi bokser Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun. Osim što je bokser, bio je i fitnes model. Njegovih milion pratitelja ima priliku gledati fotografije njegovog mišićavog tijela, video snimke sa treninga kao i njegovu malu kćerkicu.

Ponovo se vraćamo na nogometaše, tačnije na Seada Kolašinca koji je na četvrtom mjestu sa 892 hiljade pratitelja.