Koja bi to bila najbolja ekipa za novu seriju „Gospodar Prstenova“?

SNL

Prije nekoliko godina, kad bi neko spomenuo da voli fantazije smatrao bi se djetinjastim, ili bi morao svoj interes da sakrije pod slojevima i slojevima drugih stvari.

Ali 2011.godine, kad je HBO kanal odlučio da pusti „Game of Thrones“ seriju sve se promijenilo. Nakon toga je odjednom postalo normalno gledati fantazije. Od tad je odjednom bilo cool i normalno da gledate i uživate u takvim stvarima, bez da vam se ostali rugaju. Čak je jedno vrijeme bilo normalno da nekog stranca na ulici zaustavite i pitate da li gledaju „Game of Thrones“ . Nakon tog isto tako bi provodili sate i sate tražeći teorije i informacije vezane za sljedeću epizodu. Uglavnom, šta želimo da kažemo jeste da je sad Fantazija glavni žanr na ekranima, a upravo sva prava za Gospodar Prstenova uzeo je  Amazon Prime. Evo i glumaca, a naravno, prema našem izboru.

 1. Frodo Baggins – Daniel Radcliffe Pazite, znamo da i vi znate da je skoro pa isti kao Eliah Wood u svakom pogledu. Sličnost je prevelika. Uostalom, ljudi vole kontinuitet, ali kad spomenete Frodoa kao lika svi pomislimo na nekog malog patuljka sa plavim očima, koji ima sramežljiv pogled. I za tu nam ulogu najbolje pristaje Rad Cliffe. Zna sve o čitavoj franšizi a i bio je isto dio velikog projekta kojeg se svi naravno moramo sjećati.

 2. Samwise Gamgee – Charlie Day Prošlo je par godina od kad smo zadnji put gledali Gospodara Prstenova, ali definitivno se svi sjećamo Samwise lika koji je uvijek bio tu kao pratilja i uvijek govorio „Mr. Frodo! Mr. Frodo!“ , uvijek nervozan oko sviju i svačega. 

3. Merry i Pippin – Ant i Dec Ova dva lika u čitavoj franšizi su uvijek zajedno; i ko bolje ide zajedno nego Merry i Pippin kao Ant i Dec. Sad zamislite njih dvoje u ovoj sceni. 

4. Aragorn  - Donald Glover Donald Glover ako ne znate je jednom pokušao da startuje kampanju gdje je zahtijevao da on bude sljedeći Spider-Man, međutim, evo ga sada tu. 

5. Gimli – Danny Devito Ako nemate boljeg prijedloga od našeg najdražeg patuljka onda nemojte dalje ni čitati. Ako bi već imali prijedlog, pošaljite nam ime i listu sa svim stvarima gdje bi bio bolji od njega, do tad Danny ostaje na listi. 

6. Legolas – Jackie Chan Legolas rijetko ima svoje momente, osim onih akcijskih gdje ima puno dešavanja i borbi. To koliko znamo radi i Jackie Chan. Ako niste znali Legolas je ionako star nekoliko stotina godina, tako da bi Jackie Chan još bolje se uklopio u tu ulogu. 

7.  Gandalf – Morgan Freeman Morgan Freeman je po nama najbolji sto se ticče ove uloge, a i znate kakav glas ima. Samo ćemo vam to reći. 

8. Boromir – Danny Dyer Možete slobodno reći da mijenjamo Sean Beana sa skoro identičnim  engleskim glumcem kojem ne možemo da prepoznamo akcent. 

9.  Gollum – Jedward Jedward bi bio odličan za ovu ulogu jer ga možemo vidjeti kako se ponaša kao Gollum a i znamo svi da je odličan glumac i da bi u ovoj ulozi više nego osvojio seriju.  

10. Saruman – Jeff Goldblum  Jeff Goldbluma ide umjesto legendarnog Christopher Leea za ulogu Sarumana.  Ovo je dobitna kombinacija.