Pokazao da je veliki čovjek: Fury je donirao deset milijuna

getty images

Tyson Fury je u Staples Centru pokazao svima u meču protiv Wildera da je opet onaj stari, i da su teški dani iza njega. Poslije meča poslao je emotivnu poruku svima koji se bore s depresijom.

Prije samo dvije godine Tyson Fury se borio s velikom depresijom. Pio je, drogirao se i prežderavao što je dovelo do toga da je čak težio 170 kila i bio pred samoubojstvom. No samo dvije godine poslije, "Gypsy King" se vratio i oduševio sve u borbi protiv Deontaya Wildera.


Tyson Fury je u Staples Centru pokazao svima u meču protiv Wildera da je opet onaj stari, i da su teški dani iza njega. Dominirao je bivši prvak kroz cijeli meč, ali na kraju se suci nisu mogli odlučiti tko je bio bolji te su meč proglasili neriješenim rezultatom.


Sam Fury je bio jako emotivan poslije borbe, a svoj veliki povratak je posvetio svima koji imaju slične psihičke probleme.


"Prije dvije godine sam imao velikih psihičkih problema. No, pokazao sam da svi koji imaju takve probleme da se mogu izvući iz toga. Ljudi, svi vi koji se borite s istim problemom, ovo sam napravio za vas. Ako sam se ja uspio izvući iz svega toga, onda možete i vi. Zato, dajte sve od sebe i idemo dalje. Ja sam uz vas, idemo to odraditi kao tim", rekao je Irac.


Fury je pokazao da suosjeća sa svim ljudima, a i da je veliki humanitarac. Naime, on će sav novac koji je dobio nakon borbe s Wilderom pokloniti siromašnima, a riječ je o čak 10 milijuna eura. 


"Boksač sam, nisam biznismen. U dobrotvorne svrhe poslat ću ček sa sedam znamenaka. Želim pomoći ljudima koji si sami ne mogu pomoći. Izgradit ću kuće za beskućnike jer novac ne mogu ponijeti sa sobom u grob. Bolje da s njim učinim nešto dobro" - rekao je Fury.


"Kada se se vratim kući, izgradit ću domove za siromašne, te organizirati ustanove za odvikavanje od droge i alkohola."

Otac četvero djece odlučio je kako neće potrošiti ništa na sebe, ali ni na svoju obitelj. Želi da mu djeca nauče cijeniti novac i sami zarađivati za život.


"Lako je trošiti novac koji je zaradio netko drugi. Ja sam svoj novac krvavo zaradio, a moja djeca neće živjeti na račun mog imena. Sami će zaraditi svoj novac i naučiti će se nositi s obavezama", - poslao je poruku britanski izazivač.