Praznična sezona na sarajevski način

U srijedu se otvara 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Sajamski dio Marketa donosi ponudu preko 20 izlagača, a najveselije će i ove godine biti u Carlsberg Holiday Pub-u... Paljenjem lampica na jelki visokoj preko 12 metara će u srijedu 05. decembra / prosinca u 19 sati u Parku Hastahana u Sarajevu biti otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Ovogodišnje izdanje Marketa, kojeg organiziraju Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ponudit će niz interesantnih sadržaja za sve generacije.


Sajamski dio Marketa donosi ponudu preko 20 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića, a ove godine će u sklopu tog dijela učestvovati i Festival Exit...


U natkrivenom Coca-Cola Food Courtu, smještenom između sajamskog dijela i Jaffa klizališta, posjetitelji će se moći okrijepiti uz ponudu toplih i hladnih napitaka iz prodajnih asortimana sponzora Marketa (Coca-Cola, Carlsberg, Nescafe, Hepok), te uz ukusne delicije za koje su zaduženi Podravka i Linolada, Perutnina i Milkman i Mlinarpeciva.


Novitet je da je vanjska bina ove godine integrisana u Coca-Cola Food Court, a na njoj će se svakog dana dešavati zanimljivi programi. Za najmlađe će ponovo tokom cijelog dana širom biti otvorena vrata igraonice ARGETA Junior Play House, gdje će se moći družiti, igrati i učit. Na Marketu je ove godine postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima.


Zimsku čaroliju upotpunit će i Pony Ranch sa dva mala ponija, koje će djeca moći jahati, maziti, hraniti, a za one nešto malo starije tu je Smoki mini 9D simulator, koji donosi gledanja filmova i igrica uz stimulans za sva čula. Jaffa klizalište će klizanje nuditi sve do 3. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta će zahvaljujući podršci Općine Centar klizanje na Hastahani biti besplatno za sve.


Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio okićeniji, a u njemu se nalaze Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.


Odrasli će zasigurno najviše uživati ugostiteljskom objektu ispod šatora, koji ove godine nosi naziv Carlsberg Holiday Pub i gdje će se tokom 40 dana trajanja Marketa tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi.


Svakog dana od 16:30 su na programu After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21:00 održavati večernji koncerti.


Sve u svemu i ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zasigurno će biti mjesto gdje će se zimska praznična sezona, tokom koje se u glavnom gradu BiH već stotinama godina slave hanukkah, dva božića i dvije nove godine, moći doživjeti na pravi sarajevski način.