6 stvari koje svi primjećuju na prvom sastanku

getty images

Juče smo pisali o tome šta to žene odbija na prvom sastanku, a danas ćemo pisati šta je to što svi primjećuju.

Izlaženje na sastanke može biti teško. Treba odlučiti gdje ići, šta raditi, šta trebate i šta ne trebate reći, pa čak i šta obući. U današnje vrijeme, izlaženje je komplicirano i za muškarce i žene svih dobnih skupina. Da malo olakšamo cijeli taj proces, pišemo o prvim dojmovima i kako se pripremiti.


Prvi dojmovi

Možda se čini površnim, ali žene prvo primijete vaš izgled, da li ste nasmijani, kakvu odjeću nosite. Izgled pokazuje koliko ozbiljno druga osoba shvaća vaš izlazak.Priprema za izlazak

Da biste ostavili dobar prvi dojam, potrebno je da se samo malo potrudite. Zavisno od lokacije gdje idete, odlučite se za neku ležernu ali lijepu kombinaciju. Kada stavljte parfem, pazite da ne stavite previše i da se vaš partner guši u mirisu. Najbolji način za pripremu jeste da sami sebe podsjetite da upoznajte nekoga novog i to bi trebalo biti zabavno.
Šta raditi, a šta ne?

Žene žele saznati ko ste vi ustvari, ali se ne vole osjećati kao da ste došli na intervju za posao i one su tu da vas ispituju. 


Ako ste u restoranu ili baru, nemojte se loše odnositi prema ljudima koji vas uslužuju. 


Uredu je pogledati u telefon s vremena na vrijeme, ali nemojte da se žena osjeća kao da sama sjedi dok vi samo gledate u telefon. Najpametnije bi bilo ostaviti ga na sto, ili čak u jaknu, kako biste vaša pažnja bila usmjerena na partnera.


Bivši i bivše su tema koju ne biste trebali počinjati sa osobom na prvom izlasku.
Ko treba platiti?

Postoje mnoga mišljenja o tome ko bi trebao platiti prvi izazak. Plaća onaj ko je pozvao drugu osobu na piće, muškarac plaća, račun bi se trebao podijeliti, itd. Sve su to validna i primjenjiva mišljenja. Ako ste se odlučili da nakon prvog pića odete u kino ili možda na drugu lokaciju, a vi ste platili prvi račun – dopustite ženi da plati drugi. Nema potrebe da vi plaćate za svaki vaš izlazak, pogotovo ako se žena nudi da plati. Kada se javiti?

Ako je vaš izlazak odlično prošao, žene očekuju da im se javite naredni dan. Čak i poruka „Da li si stigla kući sigurno?“ ili „Odlično sam se proveo.“ nakon izlaska ne bi bila loša. Ove poruke ne moraju započeti daljnju konverzaciju tu noć, ali vašem partneru daju do znanja da bi voljeli da opet izađete. Poljubac

Ako vam se sviđa i sigurni ste da se i vi njoj sviđate, ne postoji ništa što bi vas spriječilo da je poljubite na prvom izlasku. Naravno, taj poljubac ne znači da ima budućnosti između vas dvoje, nego jednostavno da ste se odlično zabavili. Također, vi se možete zabaviti, i ostaviti poljubac za neki drugi izlazak. Ovo je već nešto što morate sami procijeniti, zavisno od partnera i situacije.