Warren Buffet u tri riječi objasnio kako da uspijete u biznisu

Getty Images

Milijarder Warren Buffet u samo tri riječi dao je savjet kako lako možete da povećate svoju vrijednost za najmanje 50 posto.

Savjet o tome kako povećati svoju vrijednost u poslovnom svijetu, Buffett je dao Michaelu Hoodu, suosnivaču kanadskog startupa Voiceflow. Podsjetimo, inovacija Voiceflowa korisnicima omogućuje da dizajniraju vještine Alexe, Amazonove virtualne lične asistentkinje. Hood je kratak video razgovora u automobilu objavio na LinkedInu, a prenijeli su ga brojni svjetski mediji.


Hood je upitao Buffetta za jedan savjet koji bi dao ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.

Investirajte u sebe”, poručio je Buffett tokom vožnje s Hoodom, dodatno pojasnivši kako misli na potrebu razvijanja komunikacionih vještina jer su one danas u poslovnom svijetu važnije nego ikad.


Ako ne znaš da komuniciraš, to je kao da namigneš djevojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet svijeta, ali moraš je biti sposoban da preneseš. A prenošenje je komunikacija”, obrazložio je svoj savjet.


Buffet je više puta sam javno priznao da je imao problema u komunikaciji, kao i strah od javnog nastupa.


Nisam to mogao. Povraćao sam”, naveo je u HBO-ovom dokumentarcu “Postati Warren Buffett”.


No sve se promijenilo nakon što je upisao kurs javnog govorništva “Dale Carnegie”. To mu je promijenilo život pa u svojoj kancelariji, umjesto fakultetske i srednjoškolske diplome, Buffet drži samo diplomu pomenutog kursa. Podsjetimo, trenutno je Buffett (88) treći na listi najbogatijih ljudi svijeta, a Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 84 milijarde dolara.