Predstavljen Pirelijev kalendar za 2019. godinu

Albert Watson

Gigi Hadid, Misty Copeland, Laetitia Casta i Julia Garner krase ovogodišnji senzualni kalendar.

Italijanski proizvođač automobilskih guma Pirelli predstavio je kalendar za 2019. godinu pod nazivom „Sanjarenje“. Tema su žene koje idu za svojim snovima i strastima, te priču o težnjama četiri žene i njihovoj odlučnosti da postignu svoje ciljeve. Te četiri žene u ovom slučaju su balerina Misty Copeland, supermodel Laetitia Casta, model Gigi Hadid, i glumica Julia Garner koje su pozirale su za ovogodišnji kalendar. Ono što je zajedničko kod ovih žene jeste to da su sve aktivne, da razmišljaju o svojoj budućnosi i sanjaju o tome gdje bi mogle biti za pet, deset ili dvadeset godina.



Ovogodišnji kalendar je mnogo manje eksplicitan od prethodnih, pogotovo zato što smo u godini #MeToo.  „Činilo mi se da je krivo vrijeme da odvedem grupu supermodela na plažu i da skinu majice. Moja ideja je uvijek bila da žene pokušavaju nešto učiniti sa svojim životom. To mi se više dopada nego žene koje su skinule svoje majice“, rekao je Albert Watson fotograf ovog kalendara.



Gigi Hadid je u ovom projektu predstavljala izolovanu bogatu nasljednicu koja svoje dane provodi u apartmanu sa svojim najboljim prijateljem. Balerina Misty Copeland je dobila ulogu egzotične plesačice, Julia Garner je postala botanički fotograf čiji je san da postane fotograf portreta, dok je Laetitia Casta za ovaj projekat imala san da bude poznata slikarka.