Uvrstite Zagreb na svoju listu zimskih putovanja

getty images

Advent u Zagrebu tri puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination.

Deveti po redu Advent u Zagrebu trajat će do 6. siječnja 2019. Advent u Zagrebu tri puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination. Riječ je o jednoj od najvažnijih turističko-kulturnih  manifestacija za zagrebački i hrvatski turizam, koja bogatim programom želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj.


Mnogima božićni shopping g predstavlja gotovo noćnu moru zbog gužvi i panike kupovanja u zadnji čas. No, to ne mora biti tako. Zašto ne biste spojili ugodno s korisnim i u blagdansko putovanje uklopili i božićni shopping? Advent u Zagrebu našao se na 14. mjestu popisa 15 najboljih božićnih sajmova na svijetu naglašavajući da su ga najboljim već proglasili i čitatelji portala European Best Destinations dvije godine zaredom.Pišu da je većina sadržaja koncentrirana u uličicama oko glavnog trga, Trga bana Jelačića, a kao brojne atrakcije navode ledeni park, izradu ledenih skulptura, pop-up barove, štandove s brzom hranom i neobičnim delicijama te mnoge koncerte na otvorenom. Posebno su izdvojili ‘fuliranje’ (koje su na engleski preveli kao ‘fooling around’) gdje posjetitelji mogu zaplesati na cesti ako su tako raspoloženi i jesti i piti koliko im srce poželi.

Kod svakog grada istaknuli su što upravo taj sajam čini posebnim, a u slučaju Zagreba po njihovom je mišljenju to Veseli Božićni tramvaj. On djeci (i odraslima) nudi obilazak centra i adventa u društvu Djeda Mraza i njegovih vilenjaka.