Parfemska priča zlata u Plaza parfumeriji

Enes Crvčanin za SNL

Parfumerija Plaza je protekle subote, napravila novi parfemski event inspiriran najplemenitijim metalom, zlatom.

Inače zvjezdanog podrijetla, zbog čega se i zove zvjezdana prašina, zlato je oduvijek bilo simbolom nečeg posebnog. Upravo je to bila središnja tema parfemskog eventa koji je okupio mnogobrojne uzvanike parfumerije Plaza u BBI galeriji u Sarajevu.

Parfumerija Plaza je ovom prilikom predstavila najnoviji parfemski brend u svom niche portfoliju, a radi se o ekskluzivnoj francuskoj kući Atelier des Ors. U prijevodu, to znači 'atelje zlata' jer svaki parfem ove linije u sebi sadrži 24 karatne listiće zlata koji, uz parfem, ostaju na koži. Svaki miris je koncentriran kao Eau de Parfum i sadrži izrazito kvalitetne parfemske materijale u dvije linije. 
Jedna je inspirirana Bliskim Istokom, svom njegovom raskoši i orijentalnošću, opojnim notama Damask ruže, tamnih mošusa i orijentalnih začina poput ambera. Dok je druga linija inspirirana bečkom secesijom i njenim predvodnikom, Gustavom Klimtom čiji su portreti, upotrebljujući zlatne note, inspirirali 3 parfema koji prepričavaju priču o ljudskoj sreći i ljepoti koristeći bijeli mošus, razigrane note mandarine, bijele ruže i nerolija.


Samo za tu priliku, Plaza je ugostila vlasnika Atelier des Ors parfemske kuće u Sarajevu, gdje je održao prezentaciju za uzvanike, koristeći rafinirane parfemske sastojke koje koriste parfumeri u Parizu i Grasseu pri stvaranju luksuznih niche parfema. Svaki posjetioci je mogao proći čitavu parfemsku liniju uz vlasnika kuće i uz personalizirane konzultacije, odabrati svoj vlastiti Atelier des Ors parfem.Parfumerija Plaza se ovakvim eventima pokušava nametnuti kao tržišni lider i napraviti značajan korak u svijet niche parfumerije te okupiti parfemsku zajednicu u Sarajevu i BiH. Idući parfemski event će biti u januaru, kada će se održati po treći put, već poznata parfemska čajanka gdje će se uparivati posebni čajevi uz sommeliera čajeva i rijetki parfemi svijeta koji se mogu pronaći u Plaza parfumeriji.