Predstavljeno prvo zimsko izdanje vodiča Sarajevo Food Dictionary

PR

Predstavnici projekta Sarajevo Food Dictionary (SFD) obilježili su danas prvu godišnjicu rada i predstavili novo izdanja gastro vodiča Sarajevo Food Dictionary Winter Edition.

„Četvrto izdanje Sarajevo Food Dictionary-ja Winter Edition štampano je u 25.000 primjeraka i u partnerstvu sa Coca–Cola BiH, s kojom od samog početka ostvarujemo odličnu saradnju. Novo izdanje obuhvata period od decembra 2018. do maja 2019. te donosi preporuke najboljih zimskih gastronomskih iskustva Sarajeva i njegove okoline. Pored rubrika „Gastro abeceda“ i „Gastro izleti“, koje su već sada prepoznatljivi sadržaji vodiča, Winter Edition predstavlja i dvije nove rubrike. U rubrici „Za vas otkrivamo…“ svim ljubiteljima i ljubiteljicama hrane otkrivamo nove i neobične gastro ponude, gdje probati vegansku ili bezglutensku hranu, najbolju bosansku ili italijansku kafu…, a rubrikom  „Za ljeto spremamo…“ osvježavamo sjećanje na ljeto i more kroz preporuke morskih specijaliteta. Prethodna godina je za Sarajevo Food Dictionary bila jako uspješna. Iza nas su 3 izdanja koja su štampana u 25.000 primjeraka, prva i jedina gastro aplikacija u BiH koju u januaru čeka novi release, te preko 20 rasprodanih evenata. Za 2019. spremamo 40 novih SFD evenata, prvi ambijentalni catering internacionalnog finger fooda, gastro ture koje će se realizirati u saradnji sa turističkom agencijom Insider, te nas očekuju pripreme za ljetno izdanje vodiča“, istakla je Medina Dedajić, osnivačica i direktorica Sarajevo Food Dictionary-ja. Sarajevo Food Dictionary je besplatni kulinarski vodič kroz gastro ponudu Sarajeva namijenjen domaćim i stranim turistima/kinjama, Sarajlijama/Sarajkama, te strancima/kinjama koji/e žive u Sarajevu. 


Izdaje se na četiri jezika, te se distribuira na preko 100 mjesta u gradu. Osim što je štampani vodič, Sarajevo Food Dictionary je prva i jedina aplikacija za hranu u Sarajevu. Sarajevo Food Dictionary je također,u sklopu svog SFD Kitchen programa, organizator prvih detox i gluten-free evenata u Sarajevu, te je ujedno i arhiva prvih brzih klipova u BiH za pripremanje tradicionalne bh. hrane, te ima i svoju radio emisiju Sarajevo Food Dictionary na Anteni Sarajevo.