10 najboljih filmova koje smo gledali u 2018. godini

Pexels.com

2018. godina nam je ponudila veliki broj odličnih filmova. Bilo je tu ponešto za svakoga. Dobra vijest je da ukoliko vam je neki promakao, većina ovih filmova se već nalazi na internetu.

Filmovi su nešto u čemu uživamo bili sami ili sa društvom. Oni nas vode u neki drugi svijet, u svijet bajke, akcije, ili čak brutalne realnosti. Iz godine u godinu, filmska industrija nas oduševljava novim odličnim filmovima. Posljednja godina donijela nam je mnoštvo naslova koje ćemo upamtiti. Bilo je tu ponešto od svakog žanra, tako da su svi mogli pronaći nešto za sebe. Donosimo vam neke od filmova koji su nnas oduševili u protekloj godini. Ukoliko neki od njih niste pogledali, dajemo vam odličnu ideju  kako provesti ove hladne decembarske noći.


A simple favorU ovom napetom traileru Blake Lively i Anna Kendrick ne prestaje šokirati nevjerovatnim zapletima. Ove dvije glavne glumice vode potpuno različite živote ali ipak dospijevaju jedna drugoj u život.

Bohemian RhapsodyOvaj odlični dokumentarac o kultnoj grupi Queen i neponovljivom Freddiju Mercuriju. Ukoliko i niste fan ovog benda, smatramo da je ovaj film vrijedan gledanja i da će probuditi razne emocije u vama.A star is bornZvijezde ovog tužnog filma su Lady Gaga i Bradley Cooper. U ovom filmu pratimol život mlade talentirane djevojke i ponatog country pjevača, njihove probleme i životne situacije. Ovaj film je prepun kako ljubavi tako i tuge, i osvojio je svijet zajedno sa svojim prekrasnim soundtrackom.

Mamma mia: Here we go againOvaj veseli i razigrani nastavak prvog dijela Mamma mie, neke gledatelje je oduševio, neke ne. Priča ovog dijela prati dvije generacije žena, majke i kćeri i sa svojim sretnim završetkom idealan je za opuštanje. 

WidowsWidows je interesantan kriminalistički triler u kojem se dovodi u pitanje povjerenje, spretnost  i snaga za preživaljavanjem. Žene koje su smještene u glavne uloge u ovom filmu su veoma jake ličnosti koje se suočavaju sa brutalnom realnošću.

Deadpool 2Vjerujemo da nema osobe koja nije pogledala ovaj film, ali ukoliko niste ODMAH ga stavile na listu. Ovaj anti-junak se vratio još bolji, smješniji i gluplji neko prije. 

HereditaryAko ste fan horor filmova, onda morate pogledati i ovaj koji je proglašen najjezivijim filmom dosad. Na projekciji ovog filma su čak i filmski kritičari koji neprestano gledaju horor filmove, morali izaći iz kino sale jer im se sledila krv u žilama.

Game nightLuda komedija koja prati grupu prijatelja kojima se jedne večeri počnu dešavati nevjerovatne stvari. Dugogodišnja tradicija koja imje služila kao bijeg od svakodnevnih briga, sa neočekivani gostom promijenit će im živote.

Jurrasic World: Fallen KingdomOve godine izašao je i nastavak fantastičnog serijala Jurski svijet. On nam donosi nove, zapanjujuće vrste koje su sposobne utjerati strah u kosti kao ni jedna životinja prije.

Ready Player OneOvaj film prati priči mladog momka koji svoje dane provodi igrajući OASIS. Kroz igricu on bježi od surove realnosti i odlazi u virtuelnu utopiju gdje vodi alternativni život.