Napravite svoju listu želja za 2019.godinu

getty images

Najpoznatija lista želja (Bucket list) je ona istraživača Johna Goddarda, originalnog Indiana Johnesa, koji je ispunio 109 od 127 životnih želja! Lista želja je popis od barem 100 osobnih ciljeva koje želimo ostvariti

Tako je jednostavno razdvojiti bitno od nebitnog kada vam život visi o koncu. Sve dobije neku posve drugu dimenziju. Ne želimo žaliti ni za čim. I često tek tada shvaćamo prave vrijednosti i koliko malo vremena zapravo imamo. Tada lako i brzo odlučimo živjeti život na svoj cool način.Od kad smo se rodili, počelo je odbrojavanje i ono nikad neće stati. Svaki je dan poklon! I zato ga kao takvog poštujte, volite i veselite mu se. Pa onda, ako žarko želite, skočite padobranom, naučite roniti, krenite na fakultet, poljubite nekog na prvom sudaru, ispričajte se mami, grlite svoju djecu svaki dan!Ali prvo, obavezno, već danas, sastavite svoju listu želja ili Bucket Listu.

Što je to? Naziv dolazi od termina ‘kicked in the bucket’, što bi u slobodnom prijevodu značilo: otegnuti papke ili tako nekako. Lista koja prethodi tom (nezgodnom) događaju jest bucket lista.

Najpoznatija lista koja je inspirirala mnoge jest ona Johna Goddarda, svjetski poznatog istraživača i, moglo bi se reći, ‘pravog“ Indiana Jonesa. On je 1939. sa samo 15 godina, napisao svoju Life listu. Na popisu od 127 ciljeva do smrti je uspio prekrižiti njih čak 109. Kakav je to život bio! 

Pogledaj i ovo

Video: Zlatan Ibrahimović čestitao Muškarcu godine BiH 2018


Neka vas potakne i činjenica da čak postoje istraživanja koja kažu da kada napišete svoje ciljeve, veća je vjerojatnost da će se isti i ostvariti. Posvetite si nekoliko sati i napišite ju. Vjerujte, djeluje terapeutski. Trebate samo papir i olovku. Što ćete napisati je na vama, neka vas ponese. Evo nekih prijedloga za cool početak:


Ono što životu daje čar je kad listu počnete križati! To je uzbudljivo kao kad vinari nakon sadnje, branja, miješanja i mirisanja vina, konačno na nepcu osjete njegov okus, aromu i punoću… To je to. To je COOL!

P.S..: Pogledajte i cool film Bucket list s Morganom Freemanom i Jackom Nicholsonom. Likovima iz filma trebala je duboka starost i bolest. Nemojte to dopustiti!