Dva nova filmska naslova u kinu Cinema City od 27. decembra

PR

Od 27. decembra na repertoaru kina Cinema City naći će se novi filmski naslovi.

"Kralj lopova" je kriminalistička drama reditelja Jamesa Marsha u kojem glavne uloge tumače Charlie Cox, Michael Caine i Michael Gambon. Film donosi nevjerovatnu istinitu priču o poznatom lopovu u mladosti, udovcu Brianu Readeru, koji okuplja bandu kriminalaca i smišlja neviđenu pljačku tvrtke Hatton Garden Safe Deposit. Svi lopovi su u 60-im i 70-im godinama osim jednog i koriste svoje starinske lopovske vještine u planiranju pljačke tokom uskršnjeg vikenda. Glumeći servisere ušli su u trezor, onesposobili alarme i izbušili rupu u zidu sefa. Dva dana kasnije, uspijevaju pobjeći s ukradenim draguljima i novcem u vrijednosti od 14 miliona funti. 

Kada policija dođe na mjesto događaja i istraga započne, dolazi do razmirica među članovima bande. Prepiru se kako podijeliti robu i postaju vrlo nepovjerljivi jedan prema drugome. U međuvremenu se saznalo za počinjeni zločin i krenula su nagađanja. Kako izlaze na vidjelo detalji zločina, britanska javnost i mediji su zapanjeni, a istraga je praćena bez daha diljem svijeta dok kriminalci nisu uhvaćeni.


"Povratak Marry Poppins" je porodična fantazija, a po formi mjuzikl reditelja Roba Marshalla, a glavne uloge u filmu tumače Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda i Ben Whishaw. U Disneyjevom "Povratku Mary Poppins", Emily Blunt glumi savršenu dadilju s jedinstvenim čarobnim vještinama koja čak i rutinski zadatak može pretvoriti u nezaboravnu, fantastičnu avanturu. U najnovijem nastavku, koji posjeduje svjež senzibilitet, ali slavi duh originala, Mary Poppins se vraća kako bi pomogla novoj generaciji porodice Banks ponovo pronaći radost i čudo nakon gubitka voljene osobe. Zagonetnoj dadilji pridružuje se njen prijatelj Jack, inače optimističan nažigač uličnih svjetiljki koji pomaže unijeti svjetlost i život na ulice Londona.