Dizajner Raf Simons napušta modnu kuću Calvin Klein

getty images

Dizajner Raf Simons napušta modnu kuću Calvin Klein niti dvije godine nakon što je preuzeo kreativno vodstvo u njoj.

Nakon samo dvije godine, četiri kolekcije i nekoliko nagrada, Raf Simons je odlučio napustiti modnu kuću Calvin Klein i to prije isteka ugovora, što je prilično neugodno iznenadilo ljubitelje mode. Raf Simons jedan je od najistaknutijih dizajnera među modnim entuzijastima. Radio je u velikim modnim kućama poput Jil Sandersa, Diora, a Calvina Kleina je vratio u sam vrh mode.


Kreativnog direktora popularnog brenda za koji je počeo raditi 2016. godine mnogi su dočekali s oduševljenjem, no čini se da njegova ljubav prema minimalizmu ne prolazi dobro u doba komercijalizma.


"Obje strane su realno zaključile da se Simonsova kreativna vizija kosi s novom filozofijom Calvina Kleina", stoji u priopćenju izvršnog direktora Emanuela Chirica. Iako CK kao brend i dalje dobro stoji na tržištu, priča se da su rezultati maloprodaje u trećem tromjesečju bili poražavajući. Calvin Klein zbog ove odluke neće predstaviti svoju novu kolekciju u februaru 2019. na Sedmici mode u New Yorku, a Simons i njegov tim još uvijek nisu rekli što planiraju dalje.