Zimski koktel s okusom ljeta

Dine X Design

Dosta vam je zime i želite barem na neki način osjetiti ljeto? Kokteli koji u sebi sadrže Aperol Spritz, rose vino, te gin važili su za ljetna pića, međutim u posljednjih nekoliko godina nije čudno naručiti ih i tijekom zimskih mjeseci.

Blogerica Kristin Guy na svom blogu nesebično dijeli recepte za sjajne koktele koji će oduševiti vas i vaše prijatelje kako svojim izgledom tako i okusom. Tako smo za odličan početak godine odlučili da sa vama podijelimo recept koji je savršen izbor za hladne zimske dane. Ono što ga također čini odličnim izborom za ovu prazničnu sezonu jeste to što ga možete pripremiti ranije, te imati piće spremno kada vam dođu gosti. Kombinacija različitih okusa ga čini zanimljivim, a najbolje ga je poslužiti uz desert. 

Za ovaj koktel potrebno vam je:

¾ šolje voćnog soka s okusom marakuje ili šumskog voća

¼ šolje Aperola

4 kašike šećera

2 šolje pjenušavog rose vinaSve sastojke pomiješate, te stavite u plitku posudu koju je potrebno zamrznuti. Samo nekoliko sati je dovoljno da tekućina očvrsne i nastane ledeno granita piće. Kašikom servirajte piće u čaše.
Ljepota ovog koktela krije se i u dekoraciji. Iskoristite marakuju ili šumsko voće, te cvijeće kako biste istaknuli boju koktela. Za dodatnu dekoraciju koktel prelijte sirupom.  Ovaj koktel će postati vaš najbolji prijatelj kako ove zime, tako i narednog ljeta.