Najbolji hoteli za ljubitelje zime

Ova godina je zvanično i završila, te će nakon dočeka Nove godine svima biti potreban odmor da napune baterije za nove radne izazove. Ukoliko ste ljubitelj zime, i osmijeh vam ne silazi sa lica na samu pomisao snijega i planinskog pejzaža, donosimo vam neke od hotela koji su idealni za sve ljubitelje zime.

Boravak na planini u zimskom periodu ima svoje čari. Snježne padavnine vam donose određenu dozu romantične atmosfere, okruženi ste čistim zrakom i prelijepim pejzažom. Donosimo vam neke o hotela koji će vam pružiti nešto drugačiji zimski odmor.Icehotel, Švedska


Na sjeveru Švedske se nalazi jedan od najluksuznijih hotela u kojem su sobe u potpunosti izrađemne od leda. Svaka soba je drugačija s obzirom da ju je dizajnirao drugi umjetnik. Iako je temperatura u sobama veoma niska kako se led ne bi topio, ne brinite se neće vam biti hladno. Termalne vreće koje su prekrivene sobovom kožom pobrinut će se da vam bude toplo.Snowhotel Kirkenes, Norveška


Vjerujemo da ste maštali o smještaju u iglu, razmišljali o tome kako bi to moglo biti zabavno. Ovaj hotel je na neki način ta vaša maštanja i realizovao. Pruža vam nezaboravno iskustvo spavanja u sobama koje po mnogočemu nalikuju na pravi iglu. Ono što ga čini još zanimljivijom destinacijom  jeste to da se ovaj hotel svake godine iznova gradi.
 
Kakslauttanen Arctic Resort, Finska


Ovaj hotel je veoma 'instagramično' mjesto i sigurni smo da ste ga već nekad primijetili na svom Instagram feedu. Gosti su smješteni u iglu koji je napravljen tako da mogu promatrariti polarnu svjetlost koja je zaista spektakularna.