Pet ludih trendova koji se prognoziraju za 2019. godinu

Čak iako ste bili dovoljno vješti da izbjegnete trend ružnih tenisica ili širokih hlača prethodne godine, nova godina ispred nas donosi vam još luđe trendove. Koji su to novi modni trendovi?

„Moda je oblik ružnoće tako nepodnošljiv da je moramo mijenjati svakih šest mjeseci“, poznata je izjava gospodina Oscara Wildea. Zamislite kakva bi njegova izjava bila da živi u današnjem vremenu. Današnji trendovi brzo ožive, ali isto tako brzo i umiru. Ono što im je svima zajedničko jeste da su nastali na modnim pistama. Na temelju nekih poznatih dizajnera i njihovog uticaja na svijet, napravili smo nekoliko predviđanja o tome šta bi se to moglo nositi ove godine.


APOKALIPTIČNA MODA2018. godina nam je donijela vojno inspirirane outfite, tako da je sasvim logično da je sada vrijeme na apokaliptične posljedice. Ono što je Rick Owens, dizajner koji svaki put nadmaši sam sebe, pokazao u svojoj kolekciji za 2019. Godinu jesu vanzemaljske maske, kaputi bez rukava kao i 'nosivi šatori' ukrašeni metalnim detaljima. 

SVEMIRSKA MODADior je  također imao sličnu ideju, tako da je njihova linija inspirirana svemirom. Na reviji koja se održala u Tokiju,  na sredinu sobe smjestili su ogromnu skulpturu srebrenog fembota koju je napravio japanski umjetnik Hajime Sorayama. Modeli su u sive kombinacije i razne kombinacije insprirane uličom modom. 

TOTALNA TRANSPARENTNOSTDok su neki svoju inspiraciju nalazili u hladnoj, teškoj budućnosti, drugi su je pronašli u romantičnoj prošlosti. Na pisti Masiona Margiele možemo vidjeti veliki broj unisex kombinacija sa mnogo transparentnih materijala.

PAMETNA ULIČNA MODAUlična moda je ležerna, zar ne? Ona se sastoji od dukserica, trenerki i tenisica, a ne cipela i hlača. To jeste tako, osim ako vaš brend nije Vetemans. Ono što je super kod ovog brenda jeste to da su uspjeli spojiti nespojivo i tako pomiješali uličnu modu sa formalnim odjevnim predmetima.

LUDI ZA DŽEPOVIMAAko je 2018. godina bila godina takozvane 'bubreg' torbe, 2019. godina bi mogla biti godina u kojoj će oživjeti još jedan trend – džepovi. Junya Watanabe je u svoju kolekciju uključio odjevne predmete kao što su prostrane teretne hlače, mnogo džepova na kaputu, dodatne veste sa mnogo džepova i slične artikle.