Ovo je sve što vam je potrebno da biste imali uspješan i produktivan tjedan

getty images

Nova godina, nove odluke, novi ciljevi. Ovaj period godine odličan je početak za nove mogućnosti i prilike na poslovnom planu koje će vam donijeti zadovoljstvo i uspjeh.

Dani prolaze nemilosrdno, a na kraju svakog važno je da budete zadovoljni onim što ste napravili tijekom istog. Prije svakog početka, neophodno je osmisliti najbolje načine koji vas vode do cilja, ali i znati odrediti prioritete.

Svaki novi tjedan nosi nove izazove i obveze, a kako biste bili zadovoljni učinjenim, te produktivni donosimo vam nekoliko smjernica koje koriste dobro organizirani ljudi. 


Redovno ažurirajte svoj raspored

Popis obveza jednostavno ne funkcionira ako ga ne kombinirate sa svojim tjednim rasporedom. Dobro organizirani ljudi svoj raspored unose u neki od organizacijskih programa, poput iCal-a, tako da su sve stvari poput sastanaka, rokova, datuma učitavanja, snimanja i događaja u njemu. Također, popis obveza nalazi im se u planeru koji uvijek nose sa sobom, gdje postavljaju sebi nekoliko zadataka koje treba dovršiti svaki dan.Neka vam prošlost postane učiteljica

Koliko puta vam se desilo da jedva držite oči otvorene nakon 15h? Zašto onda planirate obavljanje zadataka nakon 15h? Zapamtite kako se osjećate tijekom radnog dana i to uzmite u obzir kada planirate. Procijenite kada ste najproduktivniji i u skladu s tim planirajte obavljanje najzahtjevnijih zadataka. U periodu kada ste najmanje produktivni, dozvolite si sitne ugode i obavljanje nezahtjevnih zadataka.Pametno koristite svoje vrijeme

Ako se i dalje osjećate kao da se trudite pronaći svoju produktivnosti, možda je vrijeme da više cijenite svoje vrijeme. Radi se o utvrđivanju zadataka koje činite kako biste se osjećali sjajno. Pronađite ono što se može ukloniti iz vašeg rasporeda – čak i samo privremeno – kako biste imali više vremena za ispunjavanje zadataka. Budite sebični, odnosno radite onako kako vam najbolje odgovara, učinkovito rasporedite vrijeme i odradite sve što ste si zadali.