Instagram profili vrijedni vaše pažnje: @amrudincatic

Odlučili smo pronaći najzanimljivije Instagram profile naših pratitelja i predstaviti vam ih. Danas smo razgovarali sa mladim momkom čiji profil će probuditi vašu želju da spakujete kofere i odete na putovanje.

Kako u današnje vrijeme najviše vremena provodimo na Instagramu, za tu aplikaciju se najviše trudimo. Želimo imati savršene fotografije, pokazati našim pratiteljima neke od lokacija koje smo posjetili ili šta smo radili. Instagram profil našeg magazine ima prelijepe pratitelje, te nam je nekoliko Instagram profila zapalo za oko. Danas ćemo vam predstaviti mladog Amrudina Ćatića. On nam dolazi iz Zenice, i student je Mašinskog fakulteta. Na njegovom Instagram profilu možete vidjeti razne znamenitosti s njegovih mnogobrojnih putovanja, hranu, i naravno njega. Svoj stil opisuje kao grunge, a bez sata ne izlazi van. Uostalom, u nastavku  vam donosimo šta je Amrudin rekao o sebi, te ga bolje upoznajte.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

????

Objavu dijeli Amrudin Ćatić ⚓️ (@amrudincatic)

Opiši nam ukratko svoj stil

Uhh.. Za sebe volim reći da se ne bojim da probam i obučem bilo šta, pa čak i ono što mi se najmanje svidi. To može biti nešto super classy, ili totalno street casual. Pa čak i kombinacija toga, kao nešto "nespojivo". 

Trenutno sam dosta u fazonu grunge stila. Sviđa mi se taj izgled "nezainteresiranosti", u koji se ipak mora uložiti dosta interesa da liči na nešto. Hahaha, nadam se da ne zvučim pretenciozno. 

U čemu se osjećaš najudobnije?

Najudobnije se osjećam u patikama.Da li muškarci u BiH vode računa o odijevanju?

Općenito se jako malo vodi računa o oblačenju. I to je tako kroz sve generacije i nivoe društva. Da li što je mrsko, ili što i dalje ima dosta predrasuda ako neko želi da izgleda drugačije od ustaljenog? To nisam siguran.

Da bi se vodilo računa, to ne znači da se mora oblačiti striktno ekstravagantno. Jednostavno treba da bude, ako ništa, fino krojeno i dovoljno uredno. Moram priznati da se u zadnje vrijeme budi taj osjećaj za dobrim izgledom što mi je jako drago. Jer ja izlazak iz svoga doma gledam kao na igralište i svi mi se igramo sa svojom odjećom i stylingom.Najdraži modni dodatak?

Hmmm, ima ih nekoliko, ali ipak ću reći sat. Nešto bez čega ne izlazim vani.Opiši nam ukratko svoju beauty rutinu.

Svaki dan obavezno vodim brigu o zubima. Volim da su uredni i lijepi. Donedavno sam vodio i dnevnu brigu o kosi, međutim ošišao sam se skroz kratko, pa sada nemam takvih obaveza. Osim toga, ujutro lice namažem Nivea kremom i to je sve što odradim. Da budem iskren, i nisam baš najzadovoljniji što je samo tako, ali nikako da nađem nešto što meni odovara, a da mi i pomaže.

Primijetili smo da puno putuješ. Koje su ti neke od najdražih destinacija?

Ono što me najviše ispunjava jesu putovanja. Svaki moj odlazak negdje je poseban na svoj način, ali moram izdvojiti Italiju. Ona zauzima specijalno mjesto u mom srcu. Također, Monako i luksuzni način života tamo su ostavili jak dojam na mene. Jedna od lokacija koju često posjećujem i veoma mi je draga jeste München.Šta je to što nosiš sa sobom na svako putovanje?

S obzirom da često putujem napravio sam spisak stvari koje treba da ponesem. Taj spisak pratim prilikom svakog pakovanja, te mi pomaže da budem brže spreman. Naravno, zavisno od godišnjeg doba kada putujem, odaberem odjeću koja mi treba i to je to. Spreman sam za polazak.

Ono što obavezno moram imati sa sobom na putu jesu naravno dokumenti, novac i  mobitel. 


Instagram @amrudincatic