Zašto morate imati noćnu kremu?

Mr Davide Bonazzi

Kako vaša koža ne bi bila suha i izgledala beživotno, upregnite noćne serume ili kreme koje će imati dovoljno vremena djelovati na ove neprijatelje vaše ljepote.

Dragi dečki, zasigurno ste primijetili kako vaša djevojka ili supruga posjeduje i nanosi noćnu kremu. Ona nije neophodna samo damama, već i vama. A u sljedećim redovima pojasnit ćemo vam i zašto.


Noćna njega lica kože trebala bi se posebno odnositi na osobe čija koža pokazuje prve znakove starenja. Ako ste primijetili da su sitne bore oko očiju i crte oko usana postale dublje, vrijeme je za noćnu kremu. 


Istraživanja su pokazala kako se sposobnost kože za apsorpcijom aktivnih sastojaka kreme pojačava noću. Dok spavamo, koža pojačano gubi vlagu i upravo je važno u to vrijeme nadoknaditi izgubljenu hidrataciju. Aktivni sastojci krema se upijaju, njeguju kožu lica, te popravljaju oštećenja prouzročena slobodnim radikalima, šminkom, nečistim zrakom ili sunčevim zrakama.


Ako ste se pitali koja je razlika između dnevne i noćne kreme i na to pitanje imamo odgovor.

Glavna razlika između dnevne i noćne kreme su njihovi sastojci. Dnevne kreme su lakše teksture i sadrže sastojke koji štite kožu od UVA i UVB zraka. S druge strane, noćne kreme se više brinu oko anti-aging učinka koji stimulira obnovu stanica, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora. Teže su i gušće teksture. Noćne kreme njeguju kožu lica, hidratiziraju, pospješuju stvaranje kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, zaglađuju kožu, obnavljaju stanice kože, čine kože mekšom i podatnijom, te sprječavaju razvlačenje kože.


Ako ste u 30-ima, probajte bogatu noćnu kremu koja sadrži anti-aging sastojke retinol, kolagen, amino kiseline, ceramide, vitamine i AHA kiseline. Za dodatnu njegu koristite anti-aging kremu za područje oko očiju koja će se pozabaviti boricama oko kapaka.


U 40-ima koristite noćnu kremu koja tretira duboke bore, sprječava otečenost kože i njeno razvlačenje. Od sastojaka potražite kolagen, retinol, ceramide, peptide, lipide, pantenol, ekstrakt soje, aromatična ulja i vitamine.