Instagram profili vrijedni vaše pažnje: @musleeu

Ukoliko ste pročitali naš članak iz nove kategorije „Instagram proflili vrijedni vaše pažnje“, znate da smo odlučili posvetiti malo pažnje našim pratiteljima, te Instagram svijetu. Razgovarali smo sa mladim i ambicioznim momkom koji ima mnogo talenata i ambicija za budućnost.

Među zanimljivim profilma naših pratitelja našao se i jedan mladi umjetnik iz Sarajeva. Iako ima samo 18 godina iza sebe već ima nekoliko kratkometražnih filmova, te planira upisati Akademiju Scenskih umjetnosti kako bi se i u budućnosti bavio režijom. Zbog svog unikatnog izgleda, nedavno se počeo baviti i modelingom. Upoznajte Mustafu Šehića.
Imaš veoma unikatan izgled. Odakle crpiš inspiraciju za svoj izgled?


Najviše me inspiriraju putovanja i shopping. Nekako kada se pojavim u novom ambijentu, kada otkrivam nove stvari, dolaze mi razne ideje i kombinacije koje ću već taj dan isprobati. Čitanje također pomaže. Kako bi opisao svoj stil?


Šarenilo koje je zaglavljeno u 70-im i začinjeno sa savremenošću.
Kako biraš svoj dnevni outfit?


Ovisno kako se osjećam taj dan, kakvo je vrijeme, kakav je pejzaž oko mene. Najbitniji mi je osjećaj kada se probudim, jer se ipak dan se po jutru poznaje.Tvoja frizura je nešto po čemu se razlikuješ od drugih. Kako se brineš o njoj?


Moja kosa zapravo predstavlja korijene tj. povezanost sa zemljom, precima i prirodom. Postoje razna ulja s kojima se održavaju dreadlocksi. Povremeno ih popravljam sa iglom i uvijek spavam sa kapom ili maramom oko glave, jer tako štitim kosu. Što su dredovi duži, to je mudrost veća.

Saznali smo da si veliki zaljubljenik  u film. Kako se rodila ta ljubav?


Kao mali dječak sam zavolio oko kamere. Oko koje bilježi razne lijepe momente, uspomene. Tako kronološki da sam vremenom poželio raditi mnogo više. Pojedine filmske scene bi me inspirirale i sve više davale želju da počnem raditi nešto slično. Svaki uspon i pad me je doveo do trenutnog stanja u kojem se nalazim. Koji ti je najdraži aspekt filmske industrije?


U posljednje vrijeme moju pažnju uzimaju burleska činovi i avangardni filmovi. Također volim pogledati nijemi film. 


Možeš li nam preporučiti neke naslove moramo pogledati?


Neki od njih su: Tucker: The Man and His Dream, Forrest Gump, Aviator, Casablanca, The Hateful Eight i definitivno The Godfather.Pored filma, pišeš i poeziju. Kada si počeo time da se baviš? Da li možeš podijeliti neki stih sa nama?


Totalno impulzivno sam u momentu počeo pisati o stvarima koje se nalaze oko mene, mjesta koja sam posjetio, prošlost. Trenutno sam prestao objavljivati javno tekstove, neko vrijeme ću ih zadržati za sebe. 

 Može, naravno. Jedna strofa iz pjesme "Opsjena"


  Pero stvoreno od plamena,

  stremeći para u tmini srce.

  A šta mu može jedno perce?

  Kad je srce tvrđe od najtvrđeg kamena. Kako si se počeo baviti modelingom?


Dok sam tražio fotografa da mi napravi desetak dobrih fotki, mene su pronašle pojedine osobe kao jednog modnog gurua (smijeh). Tako je sve počelo.

Planiraš li malo više istražiti svijet mode?


Što da ne? Moda je dinamični dio nas koji sa raznim detaljima upotpunjava čovjekov vječni stil. Sve što je prošlo od najstarijih Vogue časopisa to će sve ponovo doći kao zadnji krik mode.Koliko pažnje posvećuješ svom Instagram profilu?


Mnogo pažnje, stvarno mnogo pažnje. Jednostavno volim da je sve uredno. Postoji li nešto što nikada ne bi objavio?


Postoji. To bi bila fotografija mene. Bez odjeće. Go u jednom neprirodnom položaju, možda fetusu ili nešto slično. Imaš li neki savjet kako uvijek ispasti dobro na fotografiji?


Prvenstveno se ne bojati kamere, pokazati pravu prirodu lica. Neočekivane fotografije su mnogo ljepše, slučajni momenti. 

 Koji su tvoji planovi za budućnost?


Prvi plan jeste upis na Akademiju scenskih umjetnosti, Odsjek režija. Nekako moj posao iz snova jeste da imam filmsku ekipu, da putujem svijetom i snimamo filmove. Imam isto plan uključiti se u razne vidove pomaganja drugima. Filantrop. Da čitam što više, jer je čitanje jedna od najvažnijih stvari u životu.Instagram: @musleeu