Instagram profili vrijedni vaše pažnje: @cavcicmeho

Danas vam predstavljamo još jednog mladog Sarajliju. Ovaj put to je Meho Čavčić. On ime 19 godina i student je ekonomskog fakulteta. Njegov instagram vam pokazuje ko je on ustvari, opisuje njegov stil, njegova mišljenja i pokazuje ljubav prema fotografiji.

Kako bi opisao svoj stil?

 

Hmm.. svoj stil bi opisao kao casual. U takvoj odjeći se osjećam najsigurnije. Smatram da su klasične pamučne majice idealne za svaku priliku i da se uvijek mogu kombinirati sa drugim odjevnim kombinacijama. Pamučne majice se mogu kupiti po jako povoljnim cijenama i bitno je prije svega da se udobno i komforno osjećamo u njima.Ko je tvoja inspracija u modnom svijetu?


Ne bih nikog izdvojio i predstavio nekog da mi je inspiracija. Jednostavno na magazinima i drustvenim aplikacijama pratim modele i nove trendove. Želim da naglasim ako je nešto trend  ne mora da znači da svi to moramo imati i da će svima lijepo stajati, već da sebi prilagodimo ako nam se sviđa i iznesemo na pravi način.

Koji su to tvoji go-to modni trendovi?


Ne izlazim vani bez klasične crne narukvice. Uvijek moram imati neki detalj na ruci.Kako biraš svoj dnevni outfit?


Pretežno je to pamučna majica, crne pantalone (mogu biti i iscjepane), nike patike i dobra jakna ili kaput.Bez čega ne izlaziš van?


Nikad ne izlazim van bez novčanika i mobitela.

Što je to što svaki muškarac mora imati u svom ormaru?


Svaki muškarac mora imati bijelu košulju i dobre jeans pantalone.Opiši nam svoju beauty rutinu.


Pored što vodim brigu da su mi zubi uvijek uredni, najviše pažnje posvećujem licu i kosi. Moje lice je masno i koža na svjetlosti sjaji, što zahtjeva da koristitim određene kozmetičke preparate. Ono što najbolje prija mom licu su maske za lice od aloa vere. Kada se maska stavi, čekam da se osuši, pokupi masnoća, te onda ujedno omekša i hidrirati kožu. Također posvećujem mnogo pažnje kosi. Kosa mi je gusta i da bi je učvrstio i napravio željenu frizuru koristim prah za kosu, te je na taj način lakše oblikujem i dobijem volumen.

Da li muškarci u BiH vode računa o svom izgledu?


Veliki broj muškaraca ne vodi računa o svom izgledu, dosta su konzervativni te se zbog toga minimalno trude oko svog izgleda. Pretežno osuđuju druge muškarce koji eksperimentišu u oblačenju i javljaju se predrasude. Ako se već neki muškarac ne želi potruditi za svoj stil oblačenja, jednostavno je bitno da je čisto i uredno.Koliko svoje pažnje posvćuješ instagram profilu?


Instagram mi je najdraža aplikacija gdje uvijek otkrivam nešto novo i pretražujem ono što me zanima. Veoma puno vremena provedem na svom Instagram profilu jer posvećujem dosta pažnje, ulažem dosta truda u fotografije jer želim da budu što kvalitetnije i profesionalnije. Na taj način privlačim publiku i upoznajem se sa novim ljudima. Vrlo rado razgovaram sa osobama koje me prate i pitaju za mišljenja u vezi oblačenja ili kako dobro urediti fotografiju.

Imaš li neki savjet za naše čitaoce o tome kako napraviti dobru fotku?


Dugo vremena sam se bavio kao fotograf i o tome bih mogao pričati cijeli dan. Osnovna i najbitnija stvar za dobru fotku je svjetlost i pravilno postaviti ugao za fotografisanje. Lica ljudi nikada ne slikamo pri jakom osvjetljenju ili kada je jako mračno. Najbolje je kad blagi sunčevi zraci padaju pod oštrim uglom. Pored svega bitna je i pozadina. Ako fotografišemo ljude moramo ih smjestiti tako da je iza njih jednostavna pozadina, jer da ne bi nešto drugo odvuklo pažnju. U današnjem vremenu svima su dostupne aplikacije za uređivanje fotki gdje možemo dosta toga korigovati i dodati.Mnoga svjetska imena žive od instagram. Da li misliš da je to moguće u BiH?


Mislim da u Bosni i Hercegovini još uvijek nije moguće solidno živjeti od Instagrama. Oni koji bi željeli da pokrenu posao i da zarađuju preko instagrama moraju biti svjesni da moraju svoje slobodno vrijeme posvetiti sadržaju na profilu. Sve to zahtjeva kvalitetnu opremu, reklamu, publiku... Ne postoji uspjeh preko noći, potrebno je mnogo truda, volje i ljubavi da bi se u ovom ostvario uspješan posao.


Instagram: @cavcicmeho