U kojim se trenucima trebate prestati nabacivati ženama?

PR

Vodič kroz očigledne verbalne i neverbalne znakove koje nam daju pripadnice ljepšeg spola.

Vjerovali ili ne, u svakom od nas živi jedan junak romantične komedije. To ćete najbolje primijetiti kada planirale “ulet” djevojci, koja vam se sviđa. Prvo vam na pamet padnu romantične upadice, za koje ste sigurni da prolaze. Na kraju krajeva, ako su zahvaljujući njima, Richard Gere i Nicholas Cage imali uspjeha, zašto ne bismo i mi. Nažalost, stvarnost je drugačija. Na koji način i s kakvom pričom inicirati razgovor s djevojkom i bolje je upoznati?


Naša formula je jednostavna: ne žurite. Znamo da je to odgovor koji niko od vas nije želio da čuje. U filmovima se momci djevojkama nabacuju na javnim mjestima jer, zajedno sa uvodom, zapletom i raspletom imaju svega sat i pol do dva sata da “umotaju” čitavu romantičnu priču. U stvarnom životu, nabacivanje nepoznatoj djevojci na ulici vas neće odvesti daleko. Ovo naravno ne znači da više nikada ne smijete razgovarati s nepoznatom djevojkom na ulici. Samo treba da budete svjesni utiska koji na nju ostavljate. Zlatno pravilo jeste da priznajete “ne” kao odgovor. Dakle, suprotno od onoga što vas savjetuju kako biste unaprijedili svoju karijeru. “Ne” je itekako validan odgovor i trebate ga cijeniti. Ovo “ne” ne mora biti eksplicitno ne. Postoje i suptilne vrste negacije, koje treba prepoznati i poslušati. 


Ako odlučite da priđete djevojci na mjestu na kojem ona to ne očekuje, kao što su benzinska stanica ili u redu za plaćanje računa, morate biti naročito oprezni. Ova mjesta se doimaju savršenim za romantične filmove, ali u stvarnosti su to lokacije na kojima žene ne žele da slušaju vaše zavođenje. Ako uspostavite komunikaciju s njom, a ona ne prestaje da “trabunja” o poslu i vremenu, imamo lošu vijest. Ona nije zainteresovana. Pustite je da nastavi sa svojim dnevnim obavezama. Također, ako vam daje kratke, britke odgovore i ne postavlja kontrapitanja, ne nastavljajte da “lovite”. Ohladite.


Situacija je sljedeća: nalazite se u salonu namještaja, ugledate oku prijatnu damu i krenete u akciju. Ukoliko, nakon vaše upadice kako ne možete naći jastuke za svoj kauč ona nastavi da se kreće, ne pratite je. Nastavite joj se obraćati, ali ukopajte se na mjestu. Nikada ne idite za ženom! Ako joj morate otežavati bijeg od vas samih, jasno je da u nečemu griješite. Iz ovog razloga se nikada ne nabacujte ženi koja je na radnom mjestu. Ona radi i nije zainteresovana za vas, već za svoju platu. Pokušaji “lova” na ovim mjestima uopšte nisu bezopasni. Čak šta više, za ženu mogu biti vrlo strašni i traumatični. Zašto da vaš prvi susret, djevojci koja vam se sviđa, izazove nelagodu? To vam ne treba. 


Postoje mnogo podesnije lokacije za upoznavanje djevojaka. To su mjesta poput barova, koncerata, sportskih priredbi, festivala, derneka i vjenčanja. Mjesta na kojima one mogu očekivati takve situacije. Ipak, nabacivanje na gore navedenim mjestima ima dobre i loše strane. Prvo, vjerovatno ste pod utjecajem alkohola, što može biti dobro - opušteniji ste i loše - opušteniji ste. Drugo, vjerovatno ste u društvu prijatelja, što vam kao što znate, također može pomoći, ali i odmoći. Ljepši pol također koristi svoje prijateljice kako bi izbjegli neugodne situacije. Koliko često vidite djevojke koje u grupi idu u toalet? One upravo tada izvode akciju spašavanja svoje prijateljice od momka s lošim uletom. Dakle, ako vam djevojka ikada kaže da mora da potraži svoju prijateljicu, pustite je, očito ste negdje zaribali. Osim ovoga, postoje još mnogi znaci na koje trebate obratiti pažnju. Kada vam djevojka kaže da ide do toaleta, a onda se ne vrati na mjesto gdje vas je ostavila, ne tražite ju okolo. Ako vam kaže da je umorna i mora ići kući, to ne smijete prepoznati kao priliku da se sami pozovete u njen stan. Dovoljno je da joj uputite šarmantan osmjeh i poželite siguran dolazak kući.  


Žene nam zaista konstantno daju znakove. Iako velika većina muškaraca koji ima se nabacuju imaju iskrene i dobre namjere, oni ponekada ne mogu da osjete koliko je za ženu strašno kada joj se približava odrastao nepoznati muškarac. Također, skloni smo podcijeniti koliko je djevojka još prije našeg “uleta” imala loših iskustava. Zato vas upozoravamo da prepoznajete ove znakove i ne ljutite se ako nekome niste interesantni. Jednostavno, svijet funkcioniše na principima atrakcije. Ako ona ne postoji, gubite vrijeme. 


Na kraju jedno ohrabrenje. Ako pogrešno pročitate signale i prestanete razgovarati s djevojkom iako ona to ne želi, ne očajavajte, Ako je istinski zainteresovana za vas, sigurni smo će uspjeti ponovo da vas pronađe.