Givenchy predstavio kolekciju za AW 19/20

getty images

Kolekcijom je dočarao posve novo viđenje devedesetih popraćeno kontrastima, eklektičnim elementima i neiscrpnom individualnošću vječnih devedesetih.

Kolekcija je svoju premijeru imala u Haussmannian apartmanima smještenim u Palais Brongniartu u Parizu. Poznati pariški duh koji se prožima gotovo svakom muškom kolekcijom popularnog brenda apsolutno je vidljiv i u ovoj. 


Estetika devedesetih, odijela u  boji, utjecaj sedamdesetih, teksture i dizajn u duginim bojama učinili su da se na jedan novi način spoje prošlost i sadašnjost. Fuksija i eklektična plava u kombinaciji s klasičnom mornarskom nijansom, koža i neobični materijali, jedna su od glavnih niti vodilja ove kolekcije i odlično se uklapaju u cjelokupnu priču spajanja prošlosti i sadašnjosti.


Šira kravata, odnosno plastron koja pokriva veći dio prsa, podarila je cijeloj kolekciji couture notu, a tradicionalni tailoring pristupan je kod kaputa, sakoa i jakni. Prepoznatljivi Givenchy printovi nisu izostali niti u ovoj kolekciji, dok je kada govorimo obući, naglasak bio na klasičnom, pomalo mladenačkom izgledu s pokojim eksperimentalnim izletom u muške čizme, no osim čizama, u kolekciji su se pronašle i tenisice koji su standardno fantastične te niti ovoga puta nisu razočarale.