Kako biti ili postati šarmantan?

Illustration by Mr Giordano Poloni

Priznajemo, nemamo jasnu definiciju šarmantne osobe, ali ovakvu osobu prepoznajemo na prvu kad je sretnemo.

To je ona osoba s partyja, koncerta, posla, trgovine koju izgleda svi poznaju i prepoznaju. S lakoćom utiče na masu, ta blještava pozitivna aura bode nas ponekad u oči, a čini se da ostale osobe privlači u svoj život poput magneta. Ako niste ovakva osoba, a htjeli biste postati, imamo dobre vijesti za vas. Karizma nije nešto što se prenosi isključivo genetski, na njoj možete raditi, stoga su sljedeći redovi za vas.


Organizirajte svoj život


Kada organizirate svoj život, te posložite sve na svoje mjesto, onda imate svijet na dlanu. Bit ćete raspoloženi i osjećat ćete se nepobjedivo. No pripazite, ovakvo mentalno stanje može vas dovesti do toga da postanete najodvratnija osoba na svijetu ili najveći hvalisavac u raji. Iz tih razloga, pronađite kočnicu i ne pretjerujte. Kada je vaš život organiziran, a pri tome mislimo da ste izmirili sve račune, da imate nešto ušteđevine na računu, da radite na svojim snovima, posvetili ste se svom zdravlju, jedete zdravo....onda je lakše biti karizmatičan, tj.fokusirati se na druge ljude jer to je upravo ono što rade karizmatični/šarmantni ljudi.


Brinite o svom izgledu 


Kad kažemo da brinete o svom izgledu onda mislimo da redovno vježbate i nosite dobru odjeću. Vježbanje će vam dati potrebnu energiju, pretvorit će vas u sretnu i pozitivnu osobu, te ćete dobit dodatno samopouzdanje. Briga o izgledu uključuje i nošenje dobre odjeće. Ne želimo zvučati površno, ali znate na što mislimo. Mislimo na onu odjeću u kojoj se osjećate kao milijun dolara. Jer kad ste manje zabrinuti za svoj izgled, više pažnje ćete posvećivati drugim osobama.


Budite pozitivni i udijelite komplimente drugima


Znamo da nije jednostavno uvijek biti nasmijan i pozitivan. Ali potrudite se da budete ona osoba koja usrećuje svoju okolinu, učinite da se ljudi osjećaju bolje nakon razgovora s vama.Dajte ljudima originalne komplimente. Svakome trebaju komplimenti zato što se svačije samopouzdanje uvijek može unaprijediti. Zapamtite, vi ste ona karizmatična osoba. Razmislite, i komentirajte nešto što vam uistinu privlači pažnju. Izbjegavajte negativne teme, ističite pozitivne aspekte svake situacije. Ako vam to ne polazi za rukom, udaljite se od te osobe. Pokušali ste. 


Nakon što sredite svoj život, počnete da vježbate, obučete lijepu odjeću, steknete naviku komuniciranja sa svima, uistinu počnete slušati druge ljude i nakon što vaša sfera interesiranja postanu pozitivne stvari, postat ćete šarmantna osoba koja će osvijetliti svaku prostoriju u kojoj se nađe.